Par šo kūku es varu pateikt tikai vienu - šī ir visgaršīgākā, visdievīgākā, visperfektākā, vis..., vis..., vis..., nu, jūs jau sapratāt - vārdu sakot, vislabākā no visām siera kūkām, kādas es jebkad esmu ēdusi un gatavojusi!
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
200g cepumu (parasti izmantoju Floras cepumus "Mājas")
2 ēd.k. gaišā muskovado cukura (var aizvietot ar demerara cukuru)
4 ēd.k. izkausēta sviesta (~90g)
2 ēd.k. gaišā muskovado cukura (var aizvietot ar demerara cukuru)
4 ēd.k. izkausēta sviesta (~90g)
Virsai:
600g krējuma siera (Kārums 200gx3=600g)
175ml pūdercukura
3 ēd.k. kukurūzas cietes (var aizvietot ar kartupeļu cieti)
1 ēd.k. vaniļas cukura
3 olas
100ml trekna skābā krējuma
4 vidēji āboli (~450g vai 1l sagrieztā veidā)
75ml pūdercukura
1 tējk. malta kanēļa
200ml (~120g) valriekstu (var aizvietot ar mandelēm)
600g krējuma siera (Kārums 200gx3=600g)
175ml pūdercukura
3 ēd.k. kukurūzas cietes (var aizvietot ar kartupeļu cieti)
1 ēd.k. vaniļas cukura
3 olas
100ml trekna skābā krējuma
4 vidēji āboli (~450g vai 1l sagrieztā veidā)
75ml pūdercukura
1 tējk. malta kanēļa
200ml (~120g) valriekstu (var aizvietot ar mandelēm)
Karameļu mērcei:
125ml gaišā muskovado cukura (var aizvietot ar demerara cukuru)
1 ēd.k. kukurūzas cietes (var aizvietot ar kartupeļu cieti)
50ml ūdens
75ml saldā krējuma
25ml gaišā sīrupa (dzidrais cukura sīrups no Dansukker)
1 ēd.k. sviesta
1 ēd.k. kukurūzas cietes (var aizvietot ar kartupeļu cieti)
50ml ūdens
75ml saldā krējuma
25ml gaišā sīrupa (dzidrais cukura sīrups no Dansukker)
1 ēd.k. sviesta
Pagatavošana:
Karstumizturīgā veidnē ielej 2cm ūdens un liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175* temperatūrai (parastajā režīmā). Virtuves kombainā cepumus sasmalcina smalkos gabaliņos, iejauc izkausēto sviestu un cukuru, rūpīgi samaisa. Cepamajā veidnē ieliek cepampapīru. Gatavo maisījumu izlīdzina veidnē ar noņemamu malu (26cm). Cep 10 minūtes, tad atdzesē, neizņemot no veidnes.
Ar eletrisko putotāju saputo sieru mīkstu un gaisīgu. Iemaisa cukuru, kukurūzas cieti un vaniļas cukuru. Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc katras olas pievienošanas puto 1 minūti. Iemaisa skābo krējumu un maisījumu ielej veidnē. Ābolu šķēlītes samaisa ar kanēli un cukuru (to var izdarīt arī ātrāk, lai āboli sasulojas). Šķēlītes kārto uz kūkas un pārkaisa ar valriekstiem. Kūku cep 60 minūtes vai tik ilgi, līdz kūkas vidus kļūst stingrs (es cepu tieši 60 min). Veidni nedaudz pakrata, lai pārliecinātos, vai kūka gatava. Kūku izņem no cepeškrāsns, atdzesē un uz nakti ieliek ledusskapī.
Noņem veidnes malu. Ar nazi vai lāpstiņu kūku uzmanīgi atdala no veidnes pamatnes un uzslīdina uz šķīvja.
Karameļu mērces pagatavošana:
Ar eletrisko putotāju saputo sieru mīkstu un gaisīgu. Iemaisa cukuru, kukurūzas cieti un vaniļas cukuru. Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc katras olas pievienošanas puto 1 minūti. Iemaisa skābo krējumu un maisījumu ielej veidnē. Ābolu šķēlītes samaisa ar kanēli un cukuru (to var izdarīt arī ātrāk, lai āboli sasulojas). Šķēlītes kārto uz kūkas un pārkaisa ar valriekstiem. Kūku cep 60 minūtes vai tik ilgi, līdz kūkas vidus kļūst stingrs (es cepu tieši 60 min). Veidni nedaudz pakrata, lai pārliecinātos, vai kūka gatava. Kūku izņem no cepeškrāsns, atdzesē un uz nakti ieliek ledusskapī.
Noņem veidnes malu. Ar nazi vai lāpstiņu kūku uzmanīgi atdala no veidnes pamatnes un uzslīdina uz šķīvja.
Karameļu mērces pagatavošana:
Kukurūzas cieti sajauc ar cukuru un pievieno pārējās sastāvdaļas. Visu vāra 5 minūtes vai tik ilgi, līdz mērce sabiezē (es vārīju ~4min, nepārtraukti maisot - mērce sanāca bieza krējuma konsistencē). Gatavo mērci atdzesē un pārlej kūkai un to novieto vēsumā.
Rezumē:
Šajā kūkā droši var izmantot iekavās rakstītos aizvietotājproduktus (demerara cukuru, kartupeļu cieti, mandeles) - praktiski nekādas atšķirības.
Šo kūku vedu uz vienas vārdadienas svinībām un nogaršojot vienu gabaliņu, gribējās vien iesaukties - WOW! Kūka sanāca vienkārši perfekta! Garša - maiga krēmīga siera kūka ar garšīgu cepumu pamatni, nedaudz skābeniem āboliem, riekstu gabaliņiem un gardu karameļu mērci, kura turklāt izskatās ļoti dekoratīvi. Ideāla garšu buķete! Nekas nebija ne par daudz, ne par maz. Un gatavošana nav nemaz tik sarežģīta, lai jūs nebaida garais apraksts!
Šo kūku vedu uz vienas vārdadienas svinībām un nogaršojot vienu gabaliņu, gribējās vien iesaukties - WOW! Kūka sanāca vienkārši perfekta! Garša - maiga krēmīga siera kūka ar garšīgu cepumu pamatni, nedaudz skābeniem āboliem, riekstu gabaliņiem un gardu karameļu mērci, kura turklāt izskatās ļoti dekoratīvi. Ideāla garšu buķete! Nekas nebija ne par daudz, ne par maz. Un gatavošana nav nemaz tik sarežģīta, lai jūs nebaida garais apraksts!
Nu jau šo kūku esmu cepusi vairākas reizes un katru reizi tā nebeidz mani pārsteigt ar fantastisko garšu. Šo kūku pēc pieprasījuma izcepu arī otrajā SAPa ķēķa tusā (toreiz izmantoju mandeles, arī garšīgi). Sākumā bildes no pagatavošanas procesa (tāds mazs bonusiņš) un divas manas bildes un zemāk bildes no ķēķa tusa.
izskatās ļoti kārdinoši, noteikti pamēģināšu!
AtbildētDzēstCik grādos cep, 60 min.
Vinetta - noteikti uzcep, kūka ir dievīga!:) Cepu 175 grādos 60 min. Ūdeni traukā, kas jāliek cepeškrāsnī, var ieliet vairāk par 2cm, es parasti leju 1/2 bļodiņu, tad tā cepšanas laikā nav jāpapildina, citādi ir jāskatās, lai bļodiņa nebūtu sausa.
AtbildētDzēstSestdien paredzēts pasākums, kur no manas puses- prasa - gardu kūku- tad nu mēģināšu šo! Atsauksmes vēlāk būs!!!:)
AtbildētDzēstVinetta - šī noteikti būs īstā kūka, ko celt galdā! Lai labi garšo un gaidu atsauksmes!:))
AtbildētDzēstŪdens cepškrāsnī - nekad neesmu tā cepusi, vai tas būtisks moments???
AtbildētDzēstVinetta - ar ūdens bļodu cepeškrāsnī kūka vienmērīgāk un maigāk cepsies, būs sulīgāka un krēmīgāka, tāpēc iesaku ūdeni likt un visu darīt stingri pēc receptes, tad viss izdosies un rezultāts būs fantastisks!:)
AtbildētDzēstLiels Paldies par šo Lielisko recepti!
AtbildētDzēstAtsauksmes: kūka vienkārši dievīga!!!!:)
Vinetta - priecājos, ka garšoja un sanāca dievīga!:)) Apsveicu!:)
AtbildētDzēstIedomājos, ka uz Ziemassvētkiem šo kūku varētu cept ar mandarīniem ābolu vietā un piparkūkām parasto cepumu vietā- vai kāda ir mēģinājusi? Tad laikam cukuru mazāk jāliek, ne, jo mandarīni būs saldāki par āboliem.
AtbildētDzēstŠai kūkai labāk neko nemainīt, tā ir ideāla tāda kā ir. Ja gribas siera kūku Ziemassvētku noskaņās, labāk uzcept šo, kur pamatnē liek piparkūkas un rotājumam var izmantot mandarīnu šķēlītes un mandeļu skaidiņas->
AtbildētDzēsthttp://www.sapforums.lv/index.php?t=78153#907477
Izmēģināju, ir tiešām lieliska siera kūka,noteikti cepšu vēl!
AtbildētDzēstPrieks, ka garšoja!:)
AtbildētDzēstIzskatās tik kārdinoša - nu ir skaidrs, ka cepšu šo uz Lieldienām. Jautājums - cik īsti jālieto pūdercukurs? Tas pamatreceptē parādās 2 reizes, turklāt ml. Cik tie būtu grami? Un varbūt ir kāds ieteikums, kur labāk iegādāties pūdercukuru - man mājās parasti tik tās 20g paciņas.... iedomājos, ka jabūt kādam sakarīgākam veidam, kā tik pie lēruma pūdercukura. :)
AtbildētDzēstAija - izmērīju un izrēķināju:) Pēc mana mērtrauka un svariem sanāca tā - pūdercukurs - 100ml=85g, tātad noapaļojot sanāk, ka 175ml=150g un 75ml=65g.
DzēstPūdercukuru pērku tikai Dansukker firmas, tas ir 500g iepakojumā, izskatās šādi->
http://www.dansukker.lv/lv/Produkti/Produkti.aspx?ProductID=16356
Pērku Rimi un Maxima lielveikalos, gan jau var dabūt arī citos.
Aija, vēlu veiksmi šīs brīnišķīgās kūkas cepšanā un priecātos, ja ierakstītu, kā sanāca un garšoja:)
Paldies, Kika, par izsmeļošo atbildi! Nu man nudien jāapņemas ziņot par rezultātiem. OK, solos - pēc Lieldienām. :)
AtbildētDzēstAija, sarunāts!:)
DzēstSacīts, darīts - te būs mans ziņojums par rezultātiem! :)
DzēstKūka šodien bija svētku galdā, tomēr es nekļuvu par tās fani. Bija jau labi, bettt...
Vispār man šis tas arī neizdevās - cepu kūku 1,5h, t.i. veselas 90min, tomēr tā aizvien lielā daļā viducī palika jēla. :( Man 24cm forma - attiecīgi kūka sanāca biezāka un varbūt tādēļ nekādi nespēja izcepties cauri. Diemžēl ilgāk cept nevarēju, jo rieksti jau sāka piedegt. Saprotu, ka manā krāsnī un izpildījumā būtu jācepj to vismaz 60min vienu pašu, tad otras 60min ar āboliem un riekstiem. Otrs, ko es savai gaumei labotu receptē - samazinātu pūdercukura daudzumus. Siera masai arī tagad pieliku tikai apm 2/3 no šīs receptes pūdercukura, tomēr mums aizvien bija par saldu. Ābolus jāizvēlas nudien skābus vai pat jāpievieno kāda sauja, piem. brūkleņu. Varbūt kādudien izcepšu to ar maniem "labojumiem" - tad jau vajadzētu būt tuvāk manai ideālajai siera kūkai. :)
Priecīgas Lieldienas, Kika!
Aija - iespējams, ka formas lielumam šajā gadījumā tiešām bija nozīme, jo man cepot 26cm formā, kūka nekad nav sanākusi jēla. Kūkas piedegšanu var labot ar folijas uzlikšanu un tad varbūt cept zemākā t'c ilgāku laiku. Bet arī no krāsns daudz kas ir atkarīgs.
DzēstTā kā līdz šim ir sanācis, ka šo kūku cepu rudenī un uz Ziemassvētkiem, izmantoju skābos Latvijas ābolus, kuri ir ideāli piemēroti šai kūkai. Pavasarī vairāk ir pieejami saldie importa āboli, tādēļ kūka noteikti nesanāks tik kontrastaina, tad, kā jau Tu raksti, var pievienot brūklenes vai dzērvenes vai āboliem papildus pievienot citronskābi vai arī nelikt cukuru.
Katrā ziņā, paldies, ka ierakstīji, jebkāda pieredze ir pieredze! Vēlu veiksmi nākamreiz!:) Un paldies par novēlējumu, cerams, Tev arī bija jauki svētki!:)
Tā, izcepu kūku vēlreiz - ciemkukulim pie draudzenes :)
DzēstŠoreiz ieviesu dažas korekcijas - cepumu pamatnei neliku cukuru vispār un sviestu sākumā neizkausēju, bet izmantoju vnk. istabas t* noturētu - mīkstu. Siera masai pieliku tikai 100g pūdercukura, savukārt ābolu daļu apslacīju ar citrona sulu, pirms pievienoju kanēli un pūdercukuru. Karameļu mērcē neko nemainīju. Tā ir ideāla! Un nu bija LABI! Nebija par saldu, bija kontrastiņš no āboliem un karamelēm. Ļoti labi.
Cepu gan krietni ilgi - vispirms 1 stundu 160 grādos bez āboliem un riekstiem (turklāt apm.45min zem folijas), tad otru stundu ar āboliem un valriekstiem. Pēc šīm 2h kūka aizvien šķita vidū pamīksta, tomēr pa 2 diennaktīm ledusskapī palika stingra un feina. Garda! Rādās, ka šādā izpildījumā kādudien taps vēl. :)
Aija - Tu esi malacis, ka nepadevies un atradi SAVU garšas un cepšanas variantu! Šī kūka noteikti ir tā vērta! Varbūt kāds pēc pirmās neveiksmīgās reizes otrreiz nemaz nemēģinātu, bet Tu nenobijies, eksperimentēji un Tev izdevās (un šajā ziņā mēs esam līdzīgas)! Aija, man prieks par Tevi, kolosāli, apsveicu!:))
DzēstTiešām sanāca ļoti garšīga siera kūka..dzimšanas dienas viesi bija sajūsmā..Noteikti cepšu vēl :)
AtbildētDzēstIr iespējams aizstāt cukura sīrupu? Dēļ šiem nepilniem 100ml negribas pirkt to lielo pudeli, jo citur nav bijusi nepieciešama līdz šim..
AtbildētDzēstCukura sīrupu pavisam vienkārši vari pagatavot pati, sajaucot cukuru un ūdeni, un to visu savārot sīrupā, es tā darīju tortes Cielaviņa receptē->
Dzēsthttp://kikasvirtuve.blogspot.com/2011/12/torte-cielavina.html
Labdien! Uzcepu, tagad stāv ledusskapī un gaida vakarā jubilāru. Jautājums - kūka cepot palielinājās apjomos par ~ trešdaļu. Izņēmu no krāsns un sakritās :( tā jābūt?
AtbildētDzēstUhh, laimīgais jubilārs, viņam noteikti garšos!:)
DzēstJā, siera kūkām tas ir raksturīgi - palielināties un pēc tam sakristies, tā kā nesatraucies, viss ir kārtībā! Labākam rezultātam iesaku kūku pēc izcepšanas atdzesēt siltā vietā netālu no krāsns un pie aizvērta loga.
Lai labi garšo:)
Kika paldies! bija ļoti sātīgi un garšīgi. Mana vīrieša komentārs: vai nevar ābolus aizstāt ar ko citu, jo tie piedod lētumu (bērnības ābolu plātsmaizes). Vai var ābolus aizvietot piemēram ar banāniem?
DzēstVar izmantot banānus, bet tad tā jau būs cita siera kūka. Tad siera kūku uzcep bez riekstiem un āboliem, un atdzesētai pa virsu izkārto banānu škēlītes, kurām pārlej sulu ar izšķīdinātu želatīnu vai kartupeļu cieti.
DzēstNu sveika, Kika! ;))
AtbildētDzēstTici vai nē, bet brīnumi notiek! (..Šeit raksta Linda, kas nesen vecākiem uz kāzu jubileju uzcepa Cielaviņu! Tad nu tagad dēvēšu sevi par Lindu Cielaviņu, lai Tev skaidrs, kas es par putniņu! :D ;)) )
..lieta tāda, ka sarunājām ar draugiem, ka aicināšu viņus pie sevis uz "Ideālajām vakariņām", tai draudzenei siera kūkas recepte ārkārtīgi vienkārša un tik pat ārkārtīgi garšīga, bet man likās, ka tas būtu stulbi, ja es viņai prasītu recepti! Sagribējās nedaudz pārsteigt! Jo kā jau teicu, kūkas nekad dzīvē neesmu cepusi, nu tad šī man lūk būs otrā! :D ...vispār jau bail daudz ko te rakstīt, jo kūku tikai nupat iestūmu cepties! :D kas zin, varbūt nemaz nesanāks.. :D ...bet nu.. lai vai kā, teikšu Tev kārtējo reizi svinīgo paldies par viegli saprotamo recepti un bildēm, jo tas ārkārtīgi atvieglo darbu! ;))) ..ā.. tik kaut kā neesmu vēl iegādājusies sev mērtrauku (vispār jau bij kādreiz, bet bērns saplēsa), nu un tad man vairāk patīk, ka Tev tās receptītes uz tiem gramiem.. :D jo svariņi man ir! :D he...
Priekā!!! ;)))))
aa... un, kāpēc izvēlējos šo kūku! - jo dievinu karameli... mmm... un tas sākuma apraksts vispār debešķīgi apetelīgs.. :D ...
Dzēst*Linda Cielaviņa! :D ;)
Prieks ar Tevi iepazīties, Linda Cielaviņa!:))) Atceros Tavu prieku par Cielaviņu un tagad priecājos, ka saņēmies arī šai dievīgajai kūkai!:)
DzēstTā kā man pašai labāk patīk receptes ar gramiem, cenšos iekavās pie citām mērvienībām ierakstīt to pašu daudzumu gramos. Tomēr iesaku Tev iegādāties kaut vai mazu mērtrauku, jo, ja turpmāk cepsi vēl kādas kūkas, tas noderēs!:)
Kā tad sanāca siera kūka?
Prieks iepazīties! :D ;)
DzēstEs jau Rimi kā iegāju tā devos izlūkos pēc tiem mērtraukiem, bet tur ar tik mazām iedaļām neviens nebij un tā arī man nav sanācis aiziet kaut kur citur pameklēt... bet nekas, tas man tagad vēl vairāk prātā ir palicis un gan pienāks tā laimīgā diena, kad atkal tikšu pie mērtrauciņa! :D
..Mani ciemiņi bij vienkārši sajūsmā!!! taisīja lielas acis un teica garus "mmmmmmmmmm"... :D ..tagad pati brokastu vietā izvēlējos kūku ēst... nu zin.. baigi garšīgā, jā! :D ...es jau te no tām lielām kūku cepšanām vienmēr baidos, jo man ir gāzes plīts un man nav ne mazākās jausmas cik tur iekšā ir grādi! Bet kaut kā līdz šim ir paveicies!!!! juhuu!!! :D :)))
klau, es tik gribēju jautāt, kāpēc ir jāliek cepampapīrs iekšā tai formā?! :)) kūka piedegtu, ja viņa nebūtu? :))
Ar cieņu,
Linda "Cielaviņa"! :D
Sveika, Linda Cielaviņa!:)
DzēstCepampapīru izmantoju tāpēc, lai kūku būtu vieglāk izņemt no formas. Es cepampapīru izmantoju praktiski visur, arī cepot cepumus vai gaļu cepeškrāsnī, tad nekas nepiedeg pie pannas:)
Nevajag baidīties no kūku cepšanas, tas patiešām nav nekas sarežģīts! Ja ir laba recepte, interese un liels gribasspēks, var paveikt visu!:)) Vēlu Tev veiksmi, izmēģinot arī citus gardumus no bloga!:))
Super! Paldies Tev liels, Kika! ;))))))))))))
Dzēstšonedēļ cepšu vēl vienu šādu kūku.. gribu iepriecināt vēl vienu kārummīļu ģimenīti! ;)))
Lai veicas iepriecināt kārummīļus, Linda Cielaviņa!:))
DzēstGatavoju visu precīzi pēc receptes un rezultāts bija brīnišķīgs! Paldies par recepti! Kika, tavs blogs ir burvīgs un tas ir mans pirmais padomdevējs, kad vēlos pamēģināt kaut ko jaunu! Ļoti skaidras receptes un labs apraksts!
AtbildētDzēstPaldies, Zenta, par tik siltiem un labiem vārdiem! Priecājos par katru, kuru izdodas iedvesmot uz ēdienu gatavošanu ar recepšu un aprakstu palīdzību!:) Tā tik turpināt!:)
DzēstKūka ir vienkārši brīnišķīga. Milzīgs paldies par recepti!
AtbildētDzēstTikai man ir daži jautājumi.
1) tā kā neesmu īpaši zinošs kulinārs, kāda nozīme ir tam, ka mēs vēl ieliekam cepeškrāsnī ūdeni?
2) vai muskovado demerara cukuru var aizstāt ar parasto balto vai brūno cukuru?
RECEPTE VIENKĀRŠI CIEŅĀ!
Roberta Mūrniece - atvainojos par novēloto atbildi!
Dzēst1)Paskaidrošu saviem vārdiem. Ūdens cepeškrāsnī darbojas kā mitrinātājs, kūka neizkalst, bet cepās mitrā gaisā. Ir receptes, kurās siera kūkas cep tiešā ūdens peldē. Tādējādi siera kūka labāk saglabā savu krēmīgumu un mitrumu, jo tādai viņai ir jābūt.
2)Pamatnei var izmantot balto cukuru, bet karameļu mērcei jebkuru brūno cukuru.
Lai veicas!:)
Sveika!
AtbildētDzēstEsmu cepusi šo kūku.Bet man negaršoja tā cepumu pamatne.Vai varbūt varētu ņemt smilšu mīklu pamatnē( laba mīkla bija tavai melleņu- siera kūkai)? Kā domā, būtu labi?
Sveika!
DzēstDroši vari izmantot smilšu mīklu, ja Tev tā labāk patīk!:) Daudzās siera kūku receptēs tiek izmantota tieši smilšu mīklas pamatne. Var arī cepumus mainīt uz kādiem citiem, kuri Tev labāk garšo (daudzi izmanto Selgas cepumus).
Lai veicas!:)
Sveika, Kika!
AtbildētDzēstPaldies par gardo recepti. Darīju visu precīzi kā receptē un Ziemassvētku kūka iznāca dievīga!!!
Sveika, Inga! Paldies par atsauksmi! :)
DzēstPaldies, Kika, par saprotamo receptes aprakstu! Pirmo reizi cepu siera kūku un sanāca burvīga! Un karameļu mērcīte mmm..., fantastiska! Biju cerējusi, ka paliks brokastīm, bet ciemiņiem tik labi gāja pie sirds, ka pazuda pāris minūtēs! :) Un mana mazā krustmeita pasūtīja šo savai dzimšanas dienai! Vēlreiz paldies!!!
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi, patiesi priecājos, ka patika! :) Krustmeitai būs lieliska dzimšanas dienas kūka! :)
DzēstBrīnišķīga kūka! Uztaisīju uz omes dz/d, kopumā bija 5 kūkas, no kurām 4 bija veikala..bet šī - visas pārtrumpoja! un pirmā beidzās! TIK LABA! Viegli, ērti - garšīgi! Paldies par recepti!!
AtbildētDzēstā, un man nācās mērcīti taisīt divreiz, jo kamēr pirmā atdzisa, jau tika apēsta :D
Paldies, Martta, par jauko atsauksmi! Vēlreiz pārliecinos, ka pašu ceptā kūka ir vislabākā! :)
DzēstPaldies par recepti! man pašai par saldu, bet vīram garšo, cepu jau trešo reizi. Apakšai iesaku izmantot sastāvu no rabarberu - bezē receptes : 160 g milti, 100 g sviesta un pāris karotes brūnā cukura. Turpmāk šo vienmēr lietošu cepumu vietā, nu nepatīk man tās cepumdrupaču - sviesta apakšas...
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi! Jā, apakšas sastāvu var viegli variēt, rezultāts vienmēr būs garšīgs! :)
DzēstIzskataas loti gardi, bet, ko var nemt Karuma Krejuma siera vietaa? Vai Mascarpone der?
AtbildētDzēstKāruma siera vietā vislabāk izmantot Philadelphia svaigo sieru, bet no mūsu pašu ražotajiem - Rasa vai Limbažu. Maskarponei nav tās sāļās garšas, kas ir iepriekšminētajiem sieriem un raksturīga siera kūkām, tāpēc Maskarpone šai kūkai nav tik ļoti piemērota. Maskarponi labāk izmantot tiramisu un toršu krēmu pagatavošanai.
DzēstNeder man Latvijas ražojumi, nedziivoju Latvijaa, taapeec jautaaju, ar ko aizvietot. Taatad vajag tieši ar saalo garšu, to nezinaaju. Paldies, meeginaašu atrast kaut ko piemeerotu.
AtbildētDzēstVēlu veiksmi!
DzēstPaldies par superīgo receptīti! Neesmu nekāda kūku profesionāle, bet viss sanaaca ljoti gardi, nebija nekas ne jēls, ne piededzis :D Apēdām gardu muti, nepalika ne drupačiņa...Taisīšu obligāti vēl!
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi! :)
DzēstPaldies par recepti! :) Atsauksmes un komentāri.
AtbildētDzēstMan arī kūka izdevās. Garša asociējās ar Ziemassvētkiem. Manai gaumei likās mazliet par saldu. Ja taisīšu vēlreiz, tad noteikti likšu mazāk cukura. Labi, ka bija skābie antonovkas āboli. Nedaudz procesu apgrūtināja tas, ka visām sastāvdaļām mērvienīgas nebija gramos, bet nu tiku galā. Izmantoju philadelfia sieru un demerera cukuru. Cepu elektriskajā cepeškrāsnī kādas 80min. Apmēram pusi laika cepu bez āboliem un riekstiem, jo siera maza likās pašķidra un bija bail, ka āboli iegrims. Vēlāk tos pievienoju un bija ok. Karameļu mērces nez kāpēc nesanāca tik daudz (varbūt pārāk bieza), bet pietika, ko uzlikt virsū. Gribējās, lai siera masa ir vēl saturīgāka, lai vieglāk sagriezt, bet pastāvēja ledusskapī un bija daudz maz ok.
Katrā ziņā kūka ļoti sātīga un pietiek ar mini gabaliņu.
Veiksmi arī turpmāk!
Paldies par atsauksmi! :) Man tieši patīk, ja āboli ir nedaudz iegrimuši, tad tie ir viscaur kūkai. Nākamreiz, kad gatavošu šo savu mīļāko siera kūku, pierakstīšu mērvienības arī gramos :)
DzēstKā ar mandelēm, miziņa jānoņem? Vai Kāruma siera vietā der arī Kāruma kulinārijas siers ( iepakots kā saldējuma desā) ? Uz meitas jubileju taisīšu :)
AtbildētDzēstMandelēm miziņu neņēmu nost, vienkārši sasmalcināju. Kāruma kulinārijas sieru neesmu izmantojusi, tāpēc nepateikšu, vai tas der. Vēlu veiksmi! :)
DzēstKūka izdevusies perfekta. Svinību dienā šķita pa saldu un priekšroku dotu Kikas bloga Cielaviņai, bet nākamajā dienā bij perfekta. Ciemiņi sadalījās. Bij absolūtie piekritēji un daļa, kam karamele bij pa saldu. :) Jebkurā gadījumā paldies. Noteikti cepšu vēl. :)
AtbildētDzēstIlona R. - paldies par atsauksmi un veiksmi! :)
DzēstSveika!
AtbildētDzēstNeatradu pie sastāvdaļām, cik olas jāliek un cik daudz skābo krējumu jāliek?
(Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc katras olas pievienošanas puto 1 minūti. Iemaisa skābo krējumu)
Olas un krējums ir norādīts sekojošā sadaļā:
DzēstVirsai:
600g krējuma siera (Kārums 200gx3=600g)
175ml pūdercukura
3 ēd.k. kukurūzas cietes (var aizvietot ar kartupeļu cieti)
1 ēd.k. vaniļas cukura
3 OLAS
100ml TREKNA SKĀBĀ KRĒJUMA
utt.
Veiksmi! :)
Izcepu tētim uz vārdadienu. Kaut arī bieži cepu kūkas un savējos lutinu, šoreiz nevarēju atkauties no komplimentiem, recepšu prasītājiem un jūsmotājiem. Ēda un slavēja pat tie, kas nav uz saldumiem. PALDIES!
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi, prieks, ka iepriecināji tēti jubilejā ar šo gardumu! :)
DzēstPaldies par recepti, Kika! Patiešām super - duper. Viss sanāca (par pārsteigumu pašai). Tagad metu acis uz kūku ar bezē cepurīti ;) Ar cieņu, bb.
AtbildētDzēstbb - paldies par komentāru, veiksmi izmēģināt pārējās kūkas! :)
DzēstNe pirmo reizi viesojos šajā blogā, bet pirmo reizi padalos ar savu rezultātu. Man bija mazāk siera, tāpēc visas citas sastāvdaļas arī samazināju, izņemot kartupeļu cieti. Izlasot visus komentārus nolēmu kūkas pamatni taisīt no 160ml miltu, brūnā cukura un sviesta, tāpat pievienoju daudz mazāk cukura masai un āboliem nemaz. Ābolus uzliku vēlāk, bet nākamreiz likšu uzreiz. Karameļu mērce gan nesanāca krējuma konsistencē, cukura sīrupu vāriju pati un muskavado cukuru aizvietoju ar brūno, varbūt tas ko mainīja, bet tā lieliski papildināja kūkas garšu. Kopumā ļoti laba recepte, pirmo reizi pagatavoju siera kūku, kas man pašai tiešām garšo (es vairāk esmu mafinu cienītāja), tāpat ciemiņi prasīja papildporcijas un ļoti slavēja. Šo kūku noteikti gatavošu vēl un noteikti iesaku arī citiem izmēģināt!
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi, priecājos, ka kūka visiem garšoja! :)
DzēstUztaisīju kūku uz šiem Ziemassvētkiem. Bija ļoti garšīga, bet nu par visu kūku kūku es to nenosauktu. Karameļu mērce nebija par saldu, bet garša nebija pārāk laba- uz kūkas kopumā to tā neizjuta, bet viena pati bija dikti neaizraujoša. Āboli tiešām piedod tādu lauku garšu, kas ar kūku neiet kopā. Tikpat labi varēja būt biezpiena kūka ar āboliem. Āboli nomāca siera masas krēmīgumu, lai gan ieliku tikai pusi norādītā daudzuma. Nedomāju, ka taisīšu vēl- iespējams bez visām tām piedevām.
AtbildētDzēstPaldies Kika.. Es ar esmu cielavinas fane.. cepusi esmu daudz kaart... tagad sagribejas ko citu pameginat... sanaaca looooti garshiiga
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi! :)
DzēstPaldies par šo recepti! Pirmo reizi mūžā cepu kūku un tagad esmu iedvesmota, jo viss izdevās, precīzi ievērojot aprakstu! Garšoja dievīgi, noteikti cepšu vēl, ja vajadzēs kādiem svētkiem drošu un pārbaudītu recepti! Paldies!
AtbildētDzēstPaldies par labajiem vārdiem, prieks, ka garšoja! :)
DzēstSveicināti! Vai ābolu vietā tagad vasaras laikā var izmantot vasaras ogas-teiksim avenes, mellenes, jāņogas vai upenes? Paldies jau iepriekš!
AtbildētDzēstEs labāk ieteiktu vasaras ogas izmantot šajās receptēs->
Dzēsthttp://www.kikasvirtuve.lv/2012/07/zemenu-siera-kuka-ar-sokoladi.html
http://www.kikasvirtuve.lv/2012/09/mellenu-rikotas-pirags.html
Vēlu veiksmi! :)
Sveika Kika!
AtbildētDzēstTavs blogs ir pilns ar supergardām receptēm. Paldies, ka tu padalies un tik skaidri visu apraksti.
Vēlējos pajautāt, kā izmainās šīs kūkas recepte (pagatavošana un produktu daudzums), ja vēlos to cept 28cm formā, nevis 26.
P.S. Kādreiz, ja nemaldos, tev bija recepte ar video, kur tu taisīji biezpiena plācenīšus (rullēji mīklu un ar glāzi spiedi apaļus plāceņus). Vai vari lūdzu ielikt kādreiz šo recepti, jo izskatījās ļoti gardi.
Paldies jau iepriekš!
Anna ;)
Kamēr gaidīju atbildi, tikmēr kūku jau izmēģināju. Cepu 10 min. mazāk ar tām pašām proporcijām.
AtbildētDzēstSanāca super!
Paldies par recepti! ;)
Sveika,Kika!
AtbildētDzēstKūku cepšanā esmu iesācēja,bet šī kūka sanāca
super. Paldies par recepti! Jau metu aci uz Cielaviņu,
tik mazliet baida tas ilgais tapšanas process :)