trešdiena, 2011. gada 10. augusts

Bezē cepumi

Klasiski, saldi, vienkārši pagatavojami un gaisīgi kā gubu mākoņi - tādi ir šie cepumi.


No citronu cepumiem pāri palika 3 olu baltumi, tāpēc nākamajā dienā nolēmu paniekoties ar bezē cepumiem. Atkal izmantoju reno recepti.

Sastāvdaļas:
3 olu baltumi
200g pūdercukura
1 ēd.k. kukurūzas cietes
~1/3 tējk. vaniļas cukura

Šķipsniņa sāls
 
Pagatavošana:
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, liek tīrā, sausā bļodā, piemet šķipsniņu sāls un puto līdz putas kļūst stingras un spīdīgas. Cukuru sajauc ar cieti un vaniļas cukuru un pamazām pievieno masai, nepārtraucot kulšanu, līdz iegūst ļoti stingras putas, ko var pārbaudīt, apgāžot bļodu otrādi. Cepeškrāsni sākumā sakarsēju līdz 160 grādiem.

Rezumē:
Viss sakūlās ideāli. Nejauši atradu savu ļoti sen atpakaļ dāvināto plastmasas šprici, firmas Toro cepumu taisītāju, kuru pat nebiju ne reizi izmantojusi un nolēmu likt lietā.
Bišķiņ nevienādi jau tie cepumiņi sanāca, vajadzīgs treniņš, gan jau vēlāk piešaušos:)
Cepumus cepu 110 grādos ~1h. Sanāca forši, trausli un garšīgi cepumi, silti vēl bija ar mīksto vidiņu, bet atdzisuši viscaur bija cieti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru