Oriģinālrecepte atrodama Elmāra Taņņa grāmatā "Brīnišķīgas receptes", bet kopš es to mazlietiņ pielaboju savai gaumei, atzinu šo variantu kā garšīgāko. Šie salāti arī tika gatavoti SAPa ķēķa tusā un atzīti par garšīgiem:) Bildes no ķēķa tusa.
Sastāvdaļas:
2 vidējas vārītas bietes
1/2 galviņas Iceberg salātu
Pāris saujas rukolas
Sauja apgrauzdētu saulespuķu sēkliņu
1/2 paciņas (250g) Fitaki siera
1/2 citrona sula
Olīveļļa
Franču sinepes
Sasmalcinātas 1-2 daiviņas ķiploka
Sāls
Svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
Vārītas bietes nomizo un sagriež lielos kubiņos. Kubiņus aplej ar nedaudz citrona sulas, uzkaisa sāli, piparus, samaisa un atstāj marinēties.
Salātus liek kārtām lielā šķīvī. Vispirms liek saplucinātas iceberg salātlapas, pēc tam rukolu, tad gabaliņos sadalītu Fitaki sieru un visbeidzot bietes.
Mērcei sajauc olīveļļu, atlikušo citrona sulu, sāli, piparus, naža galu franču sinepes un caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploku daiviņas. Ja vēlas pikantākus, spiež 2 daiviņas.
Salātiem pārlej mērci un pa virsu pārkaisa apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas. Pasniedz nekavējoties.
Rezumē:
Bietes maigas un saldas, siers sāļš, salāti svaigi un kopā ar mērcīti viss labi gāja kopā. Šos salātus var gatavot, ja gribas neparastāku garšu salikumu. Vēl vieni mani šīs vasaras TOP salāti. Šos salātus pagatavoju arī savā dzimšanas dienā un tie no galda pazuda pirmie:)
Paldies par gardo recepti! Nezināju, ka bietes ārpus boršča var garšot tik labi! Vakariņas bija lieliskas! ;)
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi, priecājos par lieliskajām vakariņām! :)
Dzēst