Ja jau runājam par bērnības gardumiem, arī šie biezpiena pončiki man asociējas ar bērnību, kad mēs, bērni, ar pūdercukurā salipušajiem pirksteļiem ēdām šos garšīgos un pufīgos bumbuļus:)
Sastāvdaļas:
200g biezpiena
2 ēd.k. cukura
2 olas
1/2 tējk. sodas
6 ēd.k. miltu
Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Biezpienu bļodā saspaida ar dakšiņu. Tam pievieno cukuru, olas, sodu, visu sajauc kopā. Kā pašus pēdējos pievieno miltus. Visu sajauc viendabīgā masā un ar divu karošu palīdzību liek verdošā eļļā un cep (fritē) zeltaini brūnas bumbiņas. Izceptās bumbiņas uzreiz liek sietā, lai notecinās liekā eļļa (var izmantot papīra dvieļus nosusināšanai). Gatavas apkaisa ar pūdercukuru.
Rezumē:
Bumbiņas labāk taisīt maziņas (~tējkarotes lielumā), jo lielākajām vidus var būt neizcepies. Izcepās diezgan ātri, visu laiku ir jāvaktē. Kad viena puse palikusi brūna, bumbiņas ātri apgriež uz otru pusi. Tā kā man bija 180g biezpiena (ak, šie ražotāji, kuri blēdās ar gramiem!), tad visu liku nedaudz mazāk, izņemot olas. Pārkaisītais pūdercukurs te ir tieši laikā, jo pašas bumbiņas nav pārāk saldas.
Šajā receptē ir stipri par maz miltu. Pončiki sanāca pilnībā piesūkušies ar eļļu.
AtbildētDzēstPie šīs receptes vēl piestrādāšu un tad arī daudzumus izlabošu :)
Dzēst