Viss sākās ar to, ka reno ielika fokačas recepti SAPā. Un tad panesās masu psihoze ar šo itāļu maizīti, uz kuras uzķēros arī es:)
Recepte mats matā tāda pati kā reno, ņēmu pusi no daudzumiem, vienīgi izmantoju slapjo raugu.
Sastāvdaļas:
960g milti
10g sausais raugs
30g cukurs
20 g jūras sāls
1 ēd.k. vidusjūras garšvielu maisījuma
600ml silta ūdens
10g sausais raugs
30g cukurs
20 g jūras sāls
1 ēd.k. vidusjūras garšvielu maisījuma
600ml silta ūdens
Pagatavošana:
1.Sajauc raugu ar cukuru un siltu ūdeni, ļauj atdzīvoties. Pievieno vidusjūras garšvielas un miltus, samīca mīklu.
2.Bļodu ar mīklu noliek siltā vietā, lai rūgst. Es raudzēju ~1h-1,5h.
3.Mīklu izveltnē un izliek uz cepampapīra, atstāj uzraudzēties vēl ~20min.
4.Virsmā ar pirkstiem uztaisa dobumiņus, maizīti pārsmērē ar olīveļļu un pārkaisa ar rozmarīnu (man bija kaltēts, bet labāk izmantot svaigo) un rupjo jūras sāli.
2.Bļodu ar mīklu noliek siltā vietā, lai rūgst. Es raudzēju ~1h-1,5h.
3.Mīklu izveltnē un izliek uz cepampapīra, atstāj uzraudzēties vēl ~20min.
4.Virsmā ar pirkstiem uztaisa dobumiņus, maizīti pārsmērē ar olīveļļu un pārkaisa ar rozmarīnu (man bija kaltēts, bet labāk izmantot svaigo) un rupjo jūras sāli.
5.Cep 180 grādos ~30 minūtes, vai tik ilgi, kamēr paliek zeltaina.
Rezumē:
No vienas mīklas cepu 2 fokačas (visām liku rupjo jūras sāli) - vienai fokačai puse bija ar zeltaini apceptiem sīpoliem, otra puse ar fitaki sieru un oregano. Otra fokača bija ar rozmarīnu. Notestējot visus trīs variantus, secināju, ka visgaršīgākā bija klasiskā ar rozmarīnu:)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru