Sastāvdaļas:
1 nesagriezts rupjmaizes ķieģelītis
2-3 ķiploka daiviņas
Sāls
Rapšu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Ķieģelītim vispirms nogriež garoziņu (visvieglāk to darīt ar robotu nazi), tad sagriež 1-1,5cm biezās šķēlēs, kuras pa diagonāli pārgriež uz pusēm (tā lai no vienas šķēles sanāk 2 trijstūrīši).
Pannā ielej eļļu, tai jābūt tik daudz, lai grauzdiņi cepoties būtu apsegti gandrīz līdz augšai (~2/3 grauzdiņa). Eļļu uzkarsē uz lielas uguns un liek tajā fritēties grauzdiņus apmēram 10-20 sekundes no vienas puses un tikpat no otras. Grauzdiņiem jābūt zeltaini brūniem, bet ne melniem. Grauzdiņus var ielikt salvetē vai sietiņā, lai notek liekā eļļa, pēc tam tos liek bļodā un uz tiem caur ķiplokspiedi izspiež ķiploku un uzkaisa nedaudz rupjo sāli. Var vienkārši uzlikt vāku un sakratīt, lai ķiploks vienmērīgāk sadalās, bet vīrs vēl papildus ar rokām ierīvē grauzdiņus ar sasmalcināto ķiploku. Jo grauzdiņi siltāki, jo labāk ķiploks un sāls tajos iesūcas.Rezumē:
Kopš vīrs šos grauzdiņus gatavo ciemiņiem un kolēģiem, tie no galda pazūd pirmie. Visiem patīk tas, ka ārpusē grauzdiņi ir kraukšķīgi, bet iekšpusē mīksti. Daudz labāki par pirktajiem cietajiem, melnajiem grauzdiņiem.
Hmm.. Būs jāpamēģina! :)
AtbildētDzēstDroši!:)
AtbildētDzēstpamēģiniet cept no saldskābās maizes sanāk vēl garšīgāk :)
AtbildētDzēstPamēģināsim!:)
DzēstPaldies par recepti. Kopš šodienas šī ir vienīgā recepte, kuru izmantošu grauzdiņu gatavošanai. Sanāca ļoti gardi! :)
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi, priecājos!:)
Dzēst