Šo tikpat labi var nosaukt par ābolu sacepumu, bet krīzes/sausā maisījuma ābolkūka tā ir tāpēc, ka visas sastāvdaļas parasti ir mājās, te netiek izmantotas olas un sviestu var likt mazāk.
1 glāze mannā
1 glāze cukura
1 glāze miltu
1 tējk. vaniļas cukura
1,5 tējk. cepamā pulvera (bez kaudzes)
~150g-200g sviesta
6-8 lieli āboli (var likt vairāk)
Pagatavošana:
Mannā, cukuru, miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa kopā. Ābolus nomizo un sarīvē skaidiņās. Ņem apaļu vai kantainu trauku (man bija Maximas baltais lielais cepamtrauks) un pusi no sviesta daudzuma piciņās izkārto pa visu trauku. Trauka apakšā kārto kārtas:
1.kārta - sausais maisījums
2.kārta - rīvētie āboli
3.kārta - sausais maisījums
4.kārta - rīvētie āboli
5.kārta - sausais maisījums
Kopā sanāk 5 kārtas. Augšu noklāj ar atlikušo pusi sviesta piciņām. Liek cepeškrāsnī uz 180* 40 minūtes. 10 minūtes pirms cepšanas beigām uzkaisa kanēli.
Rezumē:
Sākumā likās, kas gan tur var sanākt no sausas mīklas un bez olām, bet redz, sanāk un ļoti garšīga un sulīga ar kraukšķīgu virsiņu. Šo kūku cepu arī vēlāk kartupeļu talkā pie mammas un visi bija tādā sajūsmā, ka man nācās cept otru tādu pašu:)
šādu kūku cepu kādus gadus trīs pa retam, katreiz iznāk savādāk, bet garšīgi!!!
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi!:)
DzēstLieliska kūka! Visai saimei ļoti garšo.
AtbildētDzēstPaldies par komentāru, prieks, ka garšo! :)
DzēstGaršīga, cepam vienmēr ābolu laikā. Paldies.
AtbildētDzēstKūka izcila. Bērni un vīrs sajūsmā. Pat ome,kurai saldumi negaršo,ēd ar gardu muti.
AtbildētDzēst