Oriģinālreceptē šiem keksiņiem liek klāt rozīnes, autors ir nezināms.
Sastāvdaļas:
200g sviesta
200g biezpiena (vislabāk, ja krēmīgs)
1 glāze cukura
3 olas
1 ēd.k. kartupeļu cietes
1/2 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. ar kaudzi cepamā pulvera
Puse stobriņa citronu esences vai 1 tējk. citrona sulas
1,5 glāzes miltu
Augļu, ogu piedevas pēc izvēles (klasiskais variants ar ~100g rozīnēm)
1,5 glāzes miltu
Augļu, ogu piedevas pēc izvēles (klasiskais variants ar ~100g rozīnēm)
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Sviestu izkausē. Rozīnes (ja tādas ir) aplej ar verdošu ūdeni. Ja izmanto ogas, tās nomazgā, ja augļus (es lieku 2 gab uz vienu porciju), tos nomazgā, nomizo un sagriež palielos kubiciņos.
Virtuves kombainā sadrupina biezpienu, tam pievieno kausēto sviestu un pamazām visas pārējās sastāvdaļas. Beigās ar karoti iemaisa rozīnes vai citas piedevas.
Iegūto masu pilda papīra groziņos (apm. 1/2 vienā groziņā) un mafinu formiņās un cep 180 grādos ar konvekciju ~10-15 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Krāsai jābūt gaiši zeltaini brūnai.
Sviestu izkausē. Rozīnes (ja tādas ir) aplej ar verdošu ūdeni. Ja izmanto ogas, tās nomazgā, ja augļus (es lieku 2 gab uz vienu porciju), tos nomazgā, nomizo un sagriež palielos kubiciņos.
Virtuves kombainā sadrupina biezpienu, tam pievieno kausēto sviestu un pamazām visas pārējās sastāvdaļas. Beigās ar karoti iemaisa rozīnes vai citas piedevas.
Iegūto masu pilda papīra groziņos (apm. 1/2 vienā groziņā) un mafinu formiņās un cep 180 grādos ar konvekciju ~10-15 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Krāsai jābūt gaiši zeltaini brūnai.
Rezumē:
Šie keksiņi, šķiet, Kikas virtuvē top visbiežāk, jo mīkla ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojama, piedevas katrai gaumei piemērojamas un citrona un vaniļas smarža virtuvē dievīga:) Man pašai vislabāk garšo ar rabarberiem, skābajiem ķiršiem un āboliem (vārdu sakot, ar skābām piedevām), meitai patīk vispār bez piedevām, vīram visi. Pamēģiniet, izdosies pat tiem, kuri ar gatavošanu ir uz "jūs":))
Keksiņi ar nektarīniem |
Keksiņi ar ķiršiem |
Keksiņi ar rabarberiem |
Keksiņi ar zemenēm |
Klasiskie keksiņi ar rozīnēm |
Vai bez virtuves kombaina ari var sanakt normala mikla?
AtbildētDzēstVisu var dabūt gatavu, ja labi grib!:) Ja man nebūtu kombaina (vai miksera), es darītu tā:
AtbildētDzēst1.Izberž biezpienu caur sietiņu, kārtīgi samaisa ar kausēto sviestu līdz viendabīgai masai.
2.Ar dakšiņu vai putojamo slotiņu kārtīgi sakuļ 3 olas ar cukuru atsevišķā traukā.
3.Olas pievieno sviesta-biezpiena masai, kārtīgi samaisa kopā.
4.Mīklai pievieno kartupeļu cieti, izmaisa.
5.Mīklai pievieno vaniļas cukuru un cepamo pulveri, izmaisa.
6.Mīklai pievieno citrona esenci un lēnām, pa vienai ēdamkarotei (vai vienmērīgi izsijā caur sietiņu) miltus, paralēli ar otru roku visu laiku vienmērīgi maisot mīklu.
7.Pašus pēdējos vienmērīgi iemaisa augļu/ogu gabaliņus.
8.Vēlreiz kārtīgi lēnām visu izmaisa un liek cepties groziņos.
Ceru, ka palīdzēju! Lai veicas!:)
Es uztaisīju četra veida kēksiņus no vienas mīklas bez virtuves kombaina. Nu man jau ļoti garšoja! :)
AtbildētDzēstEvija - priecājos, ka garšoja!:) Kādas augļu/ogu piedevas izmantoji un kuri garšoja vislabāk?
AtbildētDzēstUztaisīju klasiskos bez piedevām, kā arī ar marmelādes gabaliņiem, rozīnēm un āboliem.
AtbildētDzēstPašai vislabāk garšoja ābolu, bet ģimenē katram bija savs mīļākais. :)
Evija - hm, nebiju iedomājusies, ka marmelādi arī var izmantot kā piedevu, būs jāpamēģina!:)
AtbildētDzēstArī es vakar izmēģināju kēksiņus, bez kombaina un klāt liku ķiršus! Uzcepu 12 lielus, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, garšīgākie biezpiena kēksiņi, ko esmu cepusi! Paldies, Viola.
AtbildētDzēstViola, nu dikti liels prieks, ka Tev garšoja, paldies, ka ierakstījies!:)
AtbildētDzēstPaldies par recepti! Gardi sanāca. Gaidu jaunos rabarberus, lai šos taisītu atkal!
AtbildētDzēstPriecājos, ka sanāca gardi! Ar rabarberiem būs ļoti garšīgi!:)
DzēstJū, šie ir ļoti ļoti labi. Esmu izmēģinājusi ar rozīnēm, melnajām plūmēm, ķiršiem, marmelādi - visi gardi, tomēr visvislabākie pagaidām sanākuši ar upenēm un āboliem. Upeņu skābuma dēļ keksiņi jāpārkaisa beigās ar pūdercukuru - pa pirmo!
AtbildētDzēstPaldies, Kika!
Aija - paldies par atsauksmi, priecājos, ka garšoja! No mūsu pašu ogām vēl var avenes, dzērvenes, mellenes likt klāt - brīva improvizācija!:)) Bērniem šie keksiņi vienmēr ir bijuši topā un katrs var izvēlēties SAVU pildījumu:)
DzēstPaldies par lielisko recepti!
AtbildētDzēstCepu ar rabarberiem,sanāca supergardi !Gaidīšu vasaru ,gribas izmēģināt arī ar svaigām ogām.
Dace - paldies par atsauksmi, dikti liels prieks, ka sanāca supergardi! Noteikti izmēģini ar ogām, arī ļoti garšīgi!:)
DzēstČau!
AtbildētDzēstSākumā šķita šausmīgi trekni-liels sviesta daudzums. Bet tā treknuma dēļ garšo kā biezpiena pončiki-arī interesanti :) turklāt sviests gluži vienkārši ir garšīgs, he, he. Uzcepu ar avenēm un balto šokolādi. Nākamreiz pamēģināšu arī liesāku versiju.
Paldies par recepti! :)
-Dārta
Dārta - labiem keksiņiem jābūt trekniem!:DDD Paldies par atsauksmi!:) Ar avenēm un balto šokolādi neesmu cepusi, bet droši vien ir vērts pamēģināt:) Par biezpiena gardumiem runājot - ar mazāku sviesta daudzumu vēl par izcept biezpiena-ābolu radziņus, nu ļooooti garšīgi!:))
Dzēsthttp://kikasvirtuve.blogspot.com/2011/11/biezpiena-abolu-radzini-un-piradzini.html
Sveiki! Cik daudz sanāk kēksiņu no ši daudzuma? ;)
AtbildētDzēstSveiki!:) Keksiņu skaits atkarīgs no tā, cik daudz mīklas liek formiņās, man vidēji ap 20-24 gab.
DzēstPaldies par gardo recepti :)
AtbildētDzēstMan sanāca tā:
http://kasuzsirds.blogspot.com/2012/08/otrdienas-keksini.html
Paldies par atsauksmi! Ierakstīju komentāru:)
DzēstSirsnīgs PALDIES par supergardo receptīti! Man likās,ka nekas nesanāks,bet gala rezultāts vienkārši debešķīgs! Cepu ar āboliem! Meitiņa (1.2 gadi) ēd ar gardu muti :)
AtbildētDzēstKādu dienu jāsaņem drosme un jāķerās pie "Cielaviņas"!
Ar cieņu, Elīna un Melānija
Elīna - priecājos, ka Tev un meitiņai garšoja, paldies par atsauksmi! Mani bērni arī šos keksiņus ļoti iecienījuši:) Tā turpināt, un no "Cielaviņas" nebaidies, sanāks ar pirmo reizi!:)
DzēstPaldies par recepti! Biezpiena mafini tapa pirmo reizi, un tiešām, ļoti, ļoti garšīgi sanāca! Uzcepu ar ķiršiem, rozīnēm, mellenēm, rabarberiem (no vasaras sasaldētajiem krājumiem), favorīti = VISI :)
AtbildētDzēstKolosāli! Paldies par atsauksmi!:)
DzēstŠī ir brīnišķīga recepte! Cepu šos kēksiņus ar rozīnēm cepeškrāsns konvekcijas režīmā. Iznāca burvīgi! Paldies!
AtbildētDzēstAr cieņu - Zinta
Zinta - prieks, ka patika! Lai veicas!:)
DzēstKika, atradu šo recepti, jo esmu no tiem, kam ar gatavošanu uz "jūs"! Un ir super! :) Paldies!
AtbildētDzēstUn vispār visas receptes Jūsu blogā ir lieliskas! Tiešām tādas, kuras sanāk ikvienam, ja mājās ir nepārtraukts bardaks, apkārt bērni, mūžīgi trūkst laika un vispār ēst gatavot nemāku! Tieši tas, kas vajadzīgs, lai tomēr visi paēduši! Es regulāri te ieskatos idejām, t.sk. pat plānojot nedēļas ēdienkarti un iepirkumus!
PALDIES!
Paldies (ierakstiet arī savu vārdu!) par patiešām iepriecinošajiem vārdiem! Jūsu vārdi mani ceļ spārnos! Par to bardaku, bērniem un laika trūkumu - arī man tā ir!:) Paldies! Tā turpināt un viss izdosies!:)
DzēstPiektdien un svētdien tapa 2 porcijas šo gardo keksiņu. Piedevas 1: rīvēta šokolāde un chilli&cacao garšviela, piedevas 2: rozīnes un piparkūku garšviela. Un sastāvdaļās mazas izmaiņas prporcijās. Un bez kartupeļu cietes. Šai sakarā vēlējos jautāt: kam ciete nepieciešama? Mājās nebija un lieliski sanāca bez tās!
AtbildētDzēstLai arī citiem labi garšo!
Ar kartupeļu cieti keksiņi sanāk irdenāki. Prieks, ka izdevās labās jaunās garšas! Vēlu veiksmi turpmākajos eksperimentos! :)
DzēstVakar gatavoju šos keksiņus, bet kaut kas nebija labi. Jā, garša laba, bet viņi neko daudz nepalielinājās apjomā. Jums uz foto tādi uzpūtušies. Cepu ar konvekciju. Varbūt citu reizi pamēģināt bez? Negribu atteikties no šiem keksiņiem, jo tā jau viņiem nebija ne vaina.
AtbildētDzēstVai neaizmirsāt pievienot cepamo pulveri? Varbūt tas gadījās sliktas kvalitātes? Varbūt Jums formiņas ir lielākas, pamēģiniet nākamreiz ielikt formiņās vairāk mīklas. Vēlu veiksmi nākamreiz! :)
DzēstJa nav mazo forminu, lielajā keksa formā arī sanāks?:)
AtbildētDzēstEsmu izmēģinājusi pāris reizes cept lielajā keksa formā, bet mīkla viducī paliek jēla, tāpēc iesaku tomēr cept mazajās formiņās. Ja nav lielās mafinu formas, var cept speciālajās papīra formiņās (mafinu), kuras var nopirkt jebkurā lielveikalā. Tikai lai mīkla neizplūstu pa visu formiņu, tai apakšā ir jāliek vēl viena papīra formiņa, resp., katru keksiņu cep 2 formiņās vienlaicīgi. Vēlu veiksmi! :)
DzēstVakar cepu šos keksiņus. Garša ļoti laba, bet nepacēlās, nebija pufīgi/gaisīgi. Žēl.
AtbildētDzēstCepamo pulveri pievienoju kā receptē minēts.
Būs jāmēģina vēl.
Varbūt Jūsu plīts nav tik karsta un jācep 200 grādos? Vai konvekciju izmantojāt? Vēlu veiksmi nākamreiz! :)
DzēstĻoti laba recepte. Es pievienoju pašas vasarā ievāktās sasaldētās upenes, garša bija ļoti laba, ar nedaudz skabumiņa. Iesaku pamēģiniet.
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi! Es arī lieku dažādas ogas :)
DzēstBurviiigi, man (un berniem) ka biezpiena un keksinu miliem - ideala recepte!!!!
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi, prieks, ka visiem garšo! :)
Dzēstman arī keksiņi nepacēlās, garša laba, bet tik tādi plācenīsi...
AtbildētDzēstŽēl, ka nepacēlās, varbūt problēma tāda pati, kā citam komentētājam - plīts nav tik karsta, un jācep lielākā temperatūrā. Katrā ziņā iesaku pamēģināt vēlreiz ar augstāku temperatūru un ieslēgt konvekciju. Vēl nozīme ir labam cepamajam pulverim. Veiksmi! :)
DzēstGribēju uzrakstīt komplimentu, ka šie ir garšīgākie keksi ever!!!!!! Pati esmu cepusi neskaitāmas reizes un pēc veiksmīgas proves devusi ciemiņiem recepti!!! :-) Es vienīgi drusku pamainīju sastāvu - uz 200-250gr b/piena 130-150gr margarīna cepšanai (tad vieglāki sanāk pēc garšas un biezpienigaki).
AtbildētDzēstEllish - paldies par atsauksmi! :) Veiksmi! :)
DzēstŠī recepte te dzīvo no 2011. gada un vēl joprojām tiek cepta! Super! Būs jāpamēğina 👍 Madara
AtbildētDzēstPaldies, Madara, par labajiem vārdiem, veiksmi gatavošanā! :)
DzēstSveiki!
AtbildētDzēstEs vēlējos pajautāt:cik g ir cukura glāze?
Cik grami ir 1.5 ir miltu glāze?
Cik g ir cukura glāze?
AtbildētDzēstUn 1,5 glāze milti?
Sveika! Paldies par lielisko recepti! Izdevās ļoti gardi :)
AtbildētDzēstVaru piebilst, ka mafini lieliski izdodas arī ar speltas miltiem :) turklāt savā versijā liku ne tikai speltas miltus , bet arī divas reizes vairāk biezpiena - un izdevās perfekti! Paldies!
tiko izcepu,super gards.iesaku visiem
AtbildētDzēstIzmēģināju šos keksiņus... nezinu, vai vēl kādreiz citus taisīšu!!! FANTASTISKI!!!! Taisīju ar āboliem un bez nekā. Biezpienu liku 2x vairāk. Bez nekā taisot liku 1glāzi miltu. Bērni kā uzburti - kamēr šķīvis nav tukšs, tikmēr stāv un vaktē, lai vēl kādu dabūtu. Paldies par recepti!!! :)
AtbildētDzēstFantastiska recepte!!! Es gan lieku vairāk biezpiena. Bērniem iet uz urrā parastie bez nekā, mani mīļākie ar āboliem... ņam ņam ņam. Milzīgs paldies par šito gardumu!!!!
AtbildētDzēstSuper gardi!!!
AtbildētDzēst