Sastāvdaļas:
3 olas
3 ēdamkarotes ūdens
Šķipsniņa sāls
Sviests ietaukošanai
Pagatavošana:
Uz katru olu jāliek ēdamkarote ūdens. Ja 4 olas, tad 4 ēd.k. ūdens, ja 5 olas, tad 5 ēd.k. ūdens utt. Cepeškrāsni sakarsē līdz ~180 grādiem.Olas ar dakšiņu sakuļ viendabīgā masā, pievieno ūdeni, sāli un ja ir vēlme - svaigi maltos melnos piparus. Pannu (man bija apaļš stikla trauks 18cm diametrā) ietauko ar sviestu, tajā ielej olu masu un trauku liek uz restītēm pa vidu cepeškrāsnī un cep ~20min. Lēnām atdzesē cepeškrāsnī vai istabas temperatūrā. Omlete pēc izņemšanas strauji saplok, tāpēc vēlams neturēt caurvējā vai pie atvērta loga.
Rezumē:
Omletei var pievienot dažādas garšvielas un piedevas, bet mūsu ģimenē tā garšo tāda pati kā senos laikos - bez piedevām. Ja vēlas, ūdeni var aizvietot ar pienu. Šo recepti ilgi meklēju, arī daudz eksperimentēju, bet, kā izrādās, viss ģeniālais ir vienkāršs:)
tagad taisu šo ēdienu, ceru ,ka būs garšīgs!!!
AtbildētDzēstCeru, ka sanāca garšīgs :)
DzēstTiešām to omleti var uzcept tikai ūdeni vien pievienojot? Es liku 5 olas un 5 ēd. karotes krējuma, bet sanāca tāda ļoti plāna.
AtbildētDzēstAr krējumu omlete tik ļoti nepacelsies, ūdens vietā var izmantot pienu :) Vēl, protams, viss atkarīgs no trauka izmēra :)
Dzēst