Sastāvdaļas:
Krabju nūjiņas (es izmantoju Viči nesaldētas, vakuumā iepakotas, atlaidinātas)Siers
Majonēze
Dilles, pētersīļi
Ķiploks (man nebija)
Pagatavošana:
Krabju nūjiņas uzmanīgi attin vaļā (receptē iesaka paturēt virs tvaika, bet es tās attinu tāpat - pavirpinot pirkstos, nūjiņa pati attaisa kārtas un tad viegli var atrast savienojuma vietu (atrodas baltajā daļā)). Sieru sarīvē skaidiņās un sajauc ar majonēzi, ķiploku un sagrieztiem zaļumiem. Ievieto krabju nūjiņas vienā galā un satin ruletītē.
Panē miltos un olā, cep eļļā - šo darbību es izlaidu, man šķiet, ka nebūs tik garšīgi kā neceptais variants.
Rezumē:
Man ķiploku neprasījās, tāpēc neliku. Toties prasījās vārīta ola "masai", bet var arī iztikt. Majonēzi liku maz, tikai tik, lai saturētu masu kopā. Principā krabju nūjiņas var pildīt ar klasiskajiem siera salātiem (siers, burkāns, ola, majonēze). Zaļumi gan bija tieši laikā. Un es necepu, bija garšīgi un trekni tāpat:)
Garšīga un ātri pagatavojama uzkoda, ja ir visi nepieciešamie produkti.
Viesībās garšoju ceptus.. ļoti garda uzkoda..
AtbildētDzēstCeptas neesmu mēģinājusi, bet varbūt ir vērts, lai noskaidrotu, vai man garšos:)
DzēstEs siera vietā liku šprotes eļļā. Krabītī smērēju majonēze ar dillēm sajaukta. Vīriešiem šis ir viens no iecienītākiem našķiem ballītēs. Būs man siera variants jāpamēģina.
AtbildētDzēstUn es savukārt varētu pamēģināt ar šprotēm:) Paldies!:)
Dzēst