Sastāvdaļas:
Olīveļļa cepšanai
2 lieli sīpoli, sagriezti gredzenos
3 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
1 paliels cukini, nomizots un sagriezts pusšķēlītēs
4 sulīgi, nogatavojušies tomāti, sagriezti pusšķēlēs
1 liela sarkanā paprika, sadalīta uz pusēm, bez sēklām, sagriezta garenās šķēlītēs
1 tējk. pūdercukura
Sāls un pipari
1 tējk. sakapāta svaiga bazilika greznošanai
(receptē minēts arī baklažāns, man nebija)
Pagatavošana:
Lielā cepamajā pannā uzkarsē eļļu. Sīpolus un ķiplokus liek uz pannas un, laiku pa laikam apmaisot, viegli apcep 3-5 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
Pievieno cukini, tomātus, sarkano papriku un cukuru, pieber sāli un piparus. Pannai uzliek vāku. Dārzeņus, laiku pa laikam apmaisot, cep uz lēnas uguns 30 minūtes, līdz tie ir mīksti (diemžēl man nebija tik lielas pannas, sautēju katlā).
Nogaršo, ja nepieciešams, pieber vēl sāli. Ceptos dārzeņus pasniedz karstus vai atdzesētus, apkaisa ar sakapātu svaigu baziliku.
Rezumē:
Mmm, lūk, šitā ir īsta ņamma! Vīrs arī pozitīvi novērtēja. Un garšīgs arī auksts! Patika, ka paprika nebija līdz galam mīksta, bet pavisam nedaudz kraukšķīga, visas dārzeņu garšas veiksmīgi apvienotas vienā garšīgā sautējumā. Un baziliks to kolosāli papildina. Lai arī man sanāca "slapjāks" sautējums, nekā grāmatas bildē, tas noteikti nebija sliktāks pēc garšas. Šo noteikti gatavošu vēl! Tagad būs iemesls iegādāties lielāku pannu:)
Ar alu varētu būt ok
AtbildētDzēstAr alu labāk smeķēs ķiploku grauzdiņi:)->
Dzēsthttp://kikasvirtuve.blogspot.com/2011/08/kiploku-grauzdini.html