Sastāvdaļas:
150g siera (vislabāk Holandes vai Krievijas)
200g (glāze) skābā krējuma
125g margarīna vai sviesta (es izmantoju Rama margarīnu cepšanai)
1/2 tējk. sodas
1,5 glāzes miltu
1 tējk. ķimeņu
Pagatavošana:
Sieru sarīvē skaidiņās, margarīnu vai sviestu izkausē, pievieno sieram. Pievieno skābo krējumu, sodu, miltus un ķimenes. Samaisa viendabīgā masā. Cep vafeļu pannā zeltainas. Sieru, krējumu un margarīnu var likt vairāk, ja vēlas.
Rezumē:
Lieliska un garšīga uzkoda, arī pie alus. Var sacept mazas vafelītes, kuras izmanto kā sāļās pamatnītes un virsū liek, ko sirds vēlas, piem. svaigo sieru ar lasi, tomātu vai šķiņķi.
Siera-ķimeņu vafeļu mīkla |
ļoti meklēju šo recepti, bērnībā biju dabūjusi no draudzenes mammas un bieži cepu, bet tad recepte pazuda... paldies :)
AtbildētDzēstUz veselību! Un veiksmi cepšanā!:)
Dzēstlauku siers labāks
AtbildētDzēstLiels paldies par recepti! Pamēģinājām un izdevās ļoti gardi!
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi, veiksmi! :)
DzēstFantastiska recepte :) Liels paldies ;)
AtbildētDzēstPaldies! :)
DzēstLiels paldies par fantastisko recepti ;)
AtbildētDzēstPaldies! :)
Dzēst