Gadījās nogaršot Lāču siera radziņus un sagribējās pašai tādus uzcept.
Netā ir daudz recepšu, kuras atkārtojas, tāpēc es neņēmu konkrētu.
Netā ir daudz recepšu, kuras atkārtojas, tāpēc es neņēmu konkrētu.
Sastāvdaļas:
100g sviesta
100g Holandes siera
~7-8 ēd.k. miltu
Ķimenes
Pagatavošana:
Sieru sarīvē uz smalkās (ne-skaidiņu, jo tad vienmērīgāk sajauksies) rīves un samaisa ar mīkstu sviestu. Pa vienai karotei liek miltus, kamēr masu var savelt bumbā. Var likt ledusskapī nostāvēties kādu stundu, bet laika trūkuma dēļ es to nedarīju. Taisīju mazus siera radziņus, liku uz cepešpannas, kura pārklāta ar cepampapīru un pārkaisīju ar ķimenēm. Tā kā man patīk eksperimenti, daļu mīklas sajaucu ar kaltētu baziliku (pēdējā bildē).
Rezumē:
Ātri pagatavojama uzkoda, tikpat garšīga kā Lāču siera radziņi, ja ne vēl garšīgāka. Eksperimenta daļai baziliku pat varēja likt vairāk, interesants garšu salikums, garšīgi, bet klasiskie ar ķimenēm labāki:)
~7-8 ēd.k. miltu
Ķimenes
Pagatavošana:
Sieru sarīvē uz smalkās (ne-skaidiņu, jo tad vienmērīgāk sajauksies) rīves un samaisa ar mīkstu sviestu. Pa vienai karotei liek miltus, kamēr masu var savelt bumbā. Var likt ledusskapī nostāvēties kādu stundu, bet laika trūkuma dēļ es to nedarīju. Taisīju mazus siera radziņus, liku uz cepešpannas, kura pārklāta ar cepampapīru un pārkaisīju ar ķimenēm. Tā kā man patīk eksperimenti, daļu mīklas sajaucu ar kaltētu baziliku (pēdējā bildē).
Rezumē:
Ātri pagatavojama uzkoda, tikpat garšīga kā Lāču siera radziņi, ja ne vēl garšīgāka. Eksperimenta daļai baziliku pat varēja likt vairāk, interesants garšu salikums, garšīgi, bet klasiskie ar ķimenēm labāki:)
Sanāca super gardi! Un ļoti ātri apēdās.
AtbildētDzēstTaisīju pusi ar, pusi bez ķimenēm. Man likās, ka bez ķimenēm bija pat labāki.
Man patīk pievienot ķimenes sāļajiem cepumiem un pīrādziņiem, bet var, protams, iztikt bez:)
AtbildētDzēstCik grādos un cik ilgi cepāt? Man sanāca gardi, bet cepot izkusa, bija kā plācenīši- ko darīju nepareizi?
AtbildētDzēstTagad tikai pamanīju, ka neesmu pierakstījusi, kādos grādos cepu. Cik atceros, cepu iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos kādas 15 minūtes. Radziņiem jābūt gaiši iedzelteniem, ilgi nevajag cept. Cepot radziņi tiešām izplūst un uzpūšas, tāpēc tie jātaisa maziņi un izliekums izteikts, tad tie labāk saglabās savu formu. Iespējams, ka miltu bija par maz. Vai izmantojāt īsto sviestu nevis augu tauku maisījumu?
AtbildētDzēstJā, izmantoju īstu sviestu un miltus liku 8 ēd.k.- bez kaudzes gan.
AtbildētDzēstVainīgi milti, resp., tie ir daudz par maz!
AtbildētDzēstPirmajā pannā visi radziņi izkusa vienā plāksnē, žēl, ka neēdamā.
Otrajai - pieliku miltus tik daudz, lai nelīp pie rokām! Tad gan viss sanāca!
Receptes pagatavošanas aprakstā esmu norādījusi->
Dzēst"Pa vienai karotei liek miltus, kamēr masu var savelt bumbā."
Respektīvi, ja mīkla līp pie rokām, to nevar savelt bumbā, tātad milti jāpievieno vairāk:) Lai veicas!
Ar siera radziņiem viss ir vienkārši - cik sieru un sviestu, tik miltus. Tātad, ja siers simtiņš un sviests simtiņš, tad arī milti simtiņš. Ne kusīs, ne pūtīsies - gardi, mīksti irdeni gardumi.
AtbildētDzēstPaldies par recepti. Sanāca tiešām super gardi. Labāk nekā veikalā :-)
AtbildētDzēstUn vel pielikt sark.as.piparus
AtbildētDzēst