Lieliski un supergardi šokolādes keksiņi, kuri paši uzprasās uz apēšanu un no ledusskapja pazūd aizdomīgā ātrumā:)
Sastāvdaļas:
40g kakao pulvera
~7 ēd.k. verdoša ūdens
3 olas
175g sviesta (kausēta)
175g pūdercukura
115g miltu
1 tējk. ar kaudzi cepamā pulvera
Glazūrai:
120g sviesta (kausēta)
200g pūdercukura ar šokolādes garšu (DanSukker)
1 ēd.k. kakao pulvera
~6 ēd.k. piena
Pagatavošana:
Mafinu veidnē ieliek papīra groziņus. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
Bļodā iesijā kakao pulveri, ielej verdošu ūdeni un visu samaisa biezā pastā. Pievieno pārējās keksu sastāvdaļas un visu sakuļ ar elektrisko putotāju vai spēcīgi sakuļ ar koka karoti.
Mīklu līdz pusei iepilda groziņos (1 kārtīga ēdamkarote, vairāk nevajag, citādi nebūs vietas glazūrai) un liek cepties 180 grādos ~15 minūtes. Izceptus keksiņus atdzesē.
Gatavo glazūru:
Kausētu sviestu ielej bļodā, iesijā kakao pulveri un samaisa. Iejauc pienu un pamazām pieber pūdercukuru ar šokolādes garšu, visu kārtīgi samaisa un noliek nedaudz sabiezēt. Kad masa palikusi smērējamas pastas biezumā, to vienmērīgi ar noapaļotu nazi uzklāj uz atdzisušajiem keksiņiem. Gatavos keksiņus ieliek aukstumā vismaz uz pāris stundām. Pasniedz, kad glazūra ir sacietējusi.
Rezumē:
Man kopā sanāca 20 keksiņi, bet ja "izstieptu", sanāktu visi 24 gabali (2 porcijas). Grāmatā norādītais glazūras daudzums gan bija par maz, no maniem izlabotajiem daudzumiem tas sanāca tieši 20 keksiņiem. Jau ilgi meklēju tādus šokolādes keksiņus, kuri nebūtu sausi. Šiem visa sāls ir glazūrā, jo kopā ar to pufīgie keksiņi ir pietiekami mitri un garšo vienkārši ideāli! Visa mūsu ģimene "uzkrita" šiem keksiņiem un pat atļāvās tādu greznību kā keksiņus brokastīs:)
P.S.Iepriekšējā dienā vispirms pamēģināju vienu keksiņu porciju ar zemesriekstu sviesta un svaigā siera pildījumu (100g svaigā siera Kārums, 60g zemesriekstu sviesta, 2 ēd.k. pūdercukura) pēc Antuanetes receptes, gaumes lieta, mums visiem tomēr negaršoja. Tādi garšotu zemesriekstu sviesta faniem.
Šokolādes keksiņu mīkla |
Keksiņi bez glazūras |
Šokolādes glazūra |
Var arī izgreznot |
Šķērsgriezums |
Šokolādes keksiņi ar zemesriekstu sviesta un svaigā siera pildījumu |
Izmēģināju, sanāca un garšoja ļoti labi. Visu ņēmu uz pusi mazāk, un sanāca tieši 12 smukiem keksiņiem. Cepu ilgāk par 15 minūtēm. Paldies par foršo recepti. Vīrs novērtēja, ka kesiņi nav sausi.
AtbildētDzēstŅem par labu!:)
AtbildētDzēstUn atkal man nesanāca! Konsultējos ar māsu (anonīmais rakstītājs pirmajā komentārā), viņa cepusi vairākas reizes un ir sanācis vienmēr un izspriedām, ka iespējams miltus pieliku pa daudz klāt! Kaut kad nedēļas beigās mēģināšu vēlreiz.
AtbildētDzēstkičs - kā tad tā?:( Vajadzētu Tev satikties ar māsu un uzcept kopā:) Es šos cepu 2x un abas reizes sanāca ideāli. Ja stingri pieturās receptei, vajadzētu sanākt. Turu īkšķus par nedēļas nogali!
AtbildētDzēstP.S.Ja vienus un tos pašus miltus izmantoji gan ābolkūkai, gan šiem keksiņiem, varbūt vaina ir miltos?
Domāju ka milti nebūs pie vainas, jo ar šiem miltiem pankūkas, kefīrplātmaizes un sēnītes vairākas reizes cepu un sanāca labi!
AtbildētDzēstMāsa ar šiem keksiņiem mūs cienāja, tāpēc zinu kā ir jābūt! ;)
kičs - skaidrs! Gaidīsim nedēļas nogali!:)
AtbildētDzēstŠoreiz man sanāca, bet cepamā pulvera vietā pieliku sodu un līdz ar to, diezgan, jūtama sodas garša. Trešo reizi cepot likšu cepamo pulveri. Sanāca gan tikai 16 gabali. Visus daudzumus mēriju uz svariem, ūdeni pieliku vairāk nekā receptē, jo kakao nepietika ar 7 karotēm, mīkla sanāca diezgan bieza.
AtbildētDzēstkičs - atkārtoju vēlreiz, stingri pieturies receptei! Ja receptē ir cepamais pulveris, tad jāliek tas, nevis soda. Tas nekas, ka sākumā kakao-ūdens pasta būs ļoti bieza, pieliekot pārējās sastāvdaļas mīkla būs bieza krējuma konsistencē un tādai tai arī jābūt.
AtbildētDzēstEs jau vienkārši sajaucu! :D parasti lieku to, kas norādīts. Pēdējā laikā visu, ko cepu, visur soda, tā kaut kā automātiski pielikās :)
AtbildētDzēstkičs - trīs lietas, labas lietas! Ar trešo reizi Tev noteikti izdosies!:) Veiksmi!
AtbildētDzēstNupat musmajas tapa keksini.. Tiesa, bez glazuras.. Sanaca super!! ;)AW
AtbildētDzēstApsveicu!:)
Dzēsttaisīju 2o reizi, aizmirsu pielikt olas un nesanāca, tik žēl :( neko.. jāēd tādi kādi ir :D
AtbildētDzēstŽēl gan:(
Dzēstkārdinoši! bet jautājums - vai šī šokolādes glazūra sacietē? :)
AtbildētDzēstŠokolādes glazūra līdz galam nesacietē, tā ir bieza, bet mīksta, kā krēms:)
DzēstKēksiņi sanāca gardumgardiem, bet nemaz "nepacēlās" uz augšu :( Mīklu pieliku pat vairāk kā vienu lielu ēdamkaroti, bet tāpat nekā :(
AtbildētDzēstSveika, Greisa! Ļoti žēl. Vai nepiemirsi pievienot cepamo pulveri? Varbūt vaina ir cepamā pulvera veidam (gadījās vecs vai nekvalitatīvs)? Nevaru pagaidām iedomāties citu vainu:( Drošībai nākamreiz var cepamo pulveri iejaukt miltos un tad pievienot masai.
DzēstHei!
AtbildētDzēstKā panāci, ka šokolādes glazūra keksiņiem ar zemesriektu sviestu ir stingrāka, nekā parastajiem keksiņiem, tur tā glazāru tāda sašļukusi?
Pirmajiem keksiņiem bez pildījuma glazūru veidoju ar apaļo sviesta nazīti, bet otrajiem (ar zemesriekstu sviesta pildījumu) glazūru veidoju ar konditorejas maisa un robainā uzgaļa palīdzību.
DzēstPaldies par recepti...
AtbildētDzēstEsmu piemetusi dažus savus labojumus - pielieku nedaudz dansuker dabīgo vaniļas cukuru, klāt mīklai lieku arī žāvētas dzērvenes - sanāk garšīgi. Dažreiz mīkali pieleju klāt nedaudz tumšā ruma ;)
Paldies par atsauksmi, man dzērvenes ļoti garšo, nākamreiz pamēģināšu ar tām! Veiksmi! :)
DzēstPaldies par šo recepti!!! Ļoti garšīgi keksiņi!
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi, prieks, ka garšo! :)
DzēstAuksti arī viņi gardi? vai jāēd siltus?
AtbildētDzēstUz siltiem glazūra kusīs un neturēsies, bet bez glazūras var ēst siltus :)
DzēstSuper gardi. Paldies! Es miltus dalīju-65g kviešu smalkā maluma, 50g- rupja maluma. Iznāca perfekti.
AtbildētDzēstMan sanāca :) - kā meita teica - VIENKĀRŠI IDEĀLI!!! Liels paldies par garšīgo recepti :)
AtbildētDzēstĻoti garšīgi un vienkārši pagatavojami!
AtbildētDzēst