Sastāvdaļas:
2 lielās vistas kājas
4 burkāni
Kartupeļi
~4 ēd.k. zvaigznīšmakaronu
2 sīpoli
Anniņas bezsāls un bezcukura garšvielas
Sāls, pipari
4 burkāni
Kartupeļi
~4 ēd.k. zvaigznīšmakaronu
2 sīpoli
Anniņas bezsāls un bezcukura garšvielas
Sāls, pipari
1 ola
Nedaudz miltu
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Vistas kājas atkaulo, kaulus liek zupā vārīties. Atkauloto gaļu samaļ kopā ar sīpoliem, pievieno olu, sāli, piparus un nedaudz miltus, rūpīgi samīca. Tikmēr vārošajiem kauliņiem pievieno sagrieztus burkānus. Kad burkāni pusgatavi, tiem pievieno kartupeļus un kad kartupeļi pusgatavi, visbeidzot zupai pievieno makaronus-zvaigznītes. Gatavā zupā ar karoti vai ar rokām liek iekšā frikadeles (masa diezgan ķēpīga) un kad tās uzpeld un nedaudz pavārījušās, zupa gatava. Pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.
Rezumē:
Par šo zupu bija diskusija, ka kartupeļi ar makaroniem neiet kopā. Frikadeļu un vistas zupa ir vienīgās zupas, kurās es lieku kartupeļus kopā ar makaroniem (parasti gan lieku nūdeles), bez tam pastāv iespēja, ka tad mana lielā mazēdāja to zupu tiešām ēdīs, jo viņa vispār varētu pārtikt tikai no makaroniem:) Un arī mana mamma un vecmamma šajās zupās liek makaronus. Tā kā man šis salikums ir pieņemams un zvaigznīšmakaroni to tikai padara interesantāku. Vistas frikadeles sanāca mīkstas, maigas un nesausas, man un bērniem garšoja:)
Liels paldies par recepti, bērniem ļoti garšoja, frikadelītes iznāca pavisam maigas!
AtbildētDzēstCeļotāja - paldies par atsauksmi, forši!:)
Dzēst