Tā kā talciniekiem laukos ir ne tikai kārtīgi jāpaēd siltas pusdienas, bet vajadzīgs arī kaut kas uz kārā zoba, izcepu divas gandrīz identiskas ātrās ābolkūkas, kuras lieliski iederējās pēc labi padarīta darbiņa.
3 olas (šoreiz izmantoju 4)
1 glāze cukura
1/2 tējk. sodas
1 glāze miltu
~6-7 vidēji āboli
Kanēlis (ja vēlas)
Eļļa+mannā pannas ieziešanai
Pagatavošana:
Olas saputo ar cukuru, pievieno sodu un miltus. Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Kūkas veidni ar cauro vidiņu ieziež ar eļļu un pārkaisa ar mannā (arī maliņas). Veidnē ielej pusi mīklas, tad tajā ieber ābolus (ja vēlas, tos pārkaisa ar kanēli) un tiem uzlej atlikušo mīklu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180* (ar konvekciju vai bez - skatīt lejā update!) ~35-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Rezumē:
Šī kūka izdosies pat tiem, kuri ar gatavošanu ir uz "jūs". Ļoti vienkārša, ātra un garšīga biskvītkūka ar āboliem, kurus pavasarī aizvietoju ar rabarberiem. Ja ābolus liek pa vidu mīklai, tie vienmērīgi sadalās pa visu kūku un šādi kūka nav sausa (bet es ciest nevaru sausas kūkas!). Ja liek 4 olas, miltus jāliek maķenīt vairāk. Vēl viens manas bērnības gardums un manam vīram šī ir viena no mīļākajām kūkām. Tagad, ābolu laikā, noteikti uzcepiet!:)
Update:
Pieminēju, ka šo kūku cepu laukos pie mammas, tādēļ viņas krāsnī to cepu AR konvekciju, taču nepieminēju, ka savās mājās šo ābolkūku cepu BEZ konvekcijas, jo manā krāsnī šāda temperatūra ar konvekciju būtu par karstu. Lūdzu ņemiet vērā savas krāsns īpatnības - ja jūsu krāsnī kaut ko cepot uz 200-220 grādiem, tas mēdz piedegt, iesaku konvekciju neizmantot!
Update:
Pieminēju, ka šo kūku cepu laukos pie mammas, tādēļ viņas krāsnī to cepu AR konvekciju, taču nepieminēju, ka savās mājās šo ābolkūku cepu BEZ konvekcijas, jo manā krāsnī šāda temperatūra ar konvekciju būtu par karstu. Lūdzu ņemiet vērā savas krāsns īpatnības - ja jūsu krāsnī kaut ko cepot uz 200-220 grādiem, tas mēdz piedegt, iesaku konvekciju neizmantot!
Ņammmmmm, paldies par gardo un vienkāršo ideju ābolu notiesāšanai!Es uzcepu apaļajā formā un nav ne vainas!Viola
AtbildētDzēstŅem par labu, Viola!:)
AtbildētDzēstMan gan nesanāca! Varbūt miltus pieliku pa maz, nezinu! Kūkai bija dīvaini zaļgana nokrāsa, likās, ka no āboliem.
AtbildētDzēstkičs - Hm, zaļganai gan nevajadzētu būt, varbūt importa āboli vai vecas olas pie vainas? Tiešām dīvaini:(
AtbildētDzēstNē, āboli no pašas dārza. Par olām neesmu pārliecināta, jo veikalā pirku, mājās ātri izlietojam. Man prasījās pievienot kādu pavalgu mīklai, jo likās kaut kas trūkst :)
AtbildētDzēstkičs - grūti teikt, kas tieši pie vainas, man nekad tā nav gadījies ar šo konkrēto kūku, kuru cepu jau gadiem... Tiesa, uz vecām olām gan ir gadījies uzrauties arī tad, ja termiņš tām nav iztecējis:)
AtbildētDzēstKūka apēsta, vainīgo nesameklēsim ;)
AtbildētDzēstkičs - nākamreiz noteikti sanāks labāk!:)
AtbildētDzēstieliku cepties uz 180 grādiem, pēc 10 minūtēm augša jau bija melna kā ogle :(
AtbildētDzēstTe jāskatās pēc krāsns, katram tā ir savādāka. Tātad Jūsu krāsnī šo kūku nevar cept ar konvekciju.
DzēstKā izpaužas tā konvekcija? (man tāda parasta padomju laika cepeškrāsns, grādus mēru ar speciālo termometriņu). Baiba.
AtbildētDzēstKonvekcija ir karstā gaisa plūsma cepeškrāsnī. Šai kūkai tā nav ļoti svarīga, var cept arī parastajā režīmā.
DzēstPaldies par kārtējo garšīgo recepti.
AtbildētDzēstPirmoreiz cepot pirms likšanas cepeškrāsnī nodomāju ,ka laikam vajadzēja ņemt dubultporciju ,tik maz izskatījās ;-) Sanāca labā biezumā.
Vēreiz paldies !
Datse - priecājos, ka kūka garšoja!:)
DzēstEs jau vairákus gadus cepu so kúku, bet bet sodas, sanák lieliska. Vienkársi ilgák ir jákulj ar mikseri.
AtbildētDzēstPaldies par komentāru!:) Vēl var (gaisīgumam) olu baltumus sakult atsevišķi un iecilāt mīklā.
DzēstSuperīga recepte. man labi sanāca. paldies
AtbildētDzēstApsveicu!:) Uz veselību!:)
DzēstMmmmmm, loti gardi sanaca!!! Paldies!! :)
AtbildētDzēstApsveicu!:)
DzēstRecepte nudien ir laba un ātri pagatavojuma, sanāca garda.
AtbildētDzēstPaldies!
Uz veselību!:)
Dzēstbija garšigi bija ļoti garšīgi :D :D
AtbildētDzēstes jau cepu daudzas kūkas bet ši bija vis vis garšigkā
AtbildētDzēsttā putošana ir domāta tā riktīgi vai itkā samaisam?
AtbildētDzēstJāputo tik ilgi, kamēr izkūst cukurs.
DzēstMeita teica, ka man esot jābūt lepnai, jo ļoti garda sanāca;)Es tikai cepu apmēram 25 minūtes ar visu to gaisa plūsmu. Ideāli un galvenais ātri!!!
AtbildētDzēstKolosāli, prieks par Tevi! Paldies!:)
DzēstTiko uzaisīju, bērni ēd un slavē:)) Paldies par recepti!!!!
AtbildētDzēstPaldies! Prieks, ka izdevās iepriecināt bērnus!:) Tā turpināt!:)
DzēstSveiki! Man radās jautājums par eļļas daudzumu:) Un izskatās, ka man vienai :)
AtbildētDzēstSveika! Eļļu vajag ļoti maz (nu maksimums kādas pāris ēd.k.), tikai tik, lai ieeļļotu visu tortes formu (neaizmirstot arī pašu vidiņu). Tā ir vajadzīga, lai pēc tam gatavo kūku ir vieglāk atdalīt no formas. Es parasti izmantoju konditorejas birstīti, kuru iemērcu eļļā un tad izsmērēju pa visu formu. Pēc tam ieberu nedaudz mannā un kustinot formu uz visām pusēm, vienmērīgi noklāju virsmu. Lai veicas! :)
Dzēstieliku cepties bet mīkla tik maz sanāca ka var teikt nenosedza pat ābolus laigan ābolus liku mazāk kā rakstīts :( redzēsim kas sanāks..
AtbildētDzēstCeru, ka viss sanāca labi :)
DzēstOjjjiii Kika!
AtbildētDzēstPaldies par recepti. Man kaadu briidi ieprieksh ienaacaas vairumaa pluumes un aaboli, mekleeju piemeerotu recepti. Atradu Taveejo un uz shiis baaziites tad nodragaaju 3 (Taveejo klasisko, ar pluumeem, kam cukura vietaa kakao dzeeriena pulveris, un tresho ,miltu vietaa brokastu muslji), visi 3 sanaaca lieliski, bet mani "jaunie ljaudis" prieksroku deva Taveejai klasiskajai:) Shodien atkal cepu tieshi sho. Peedeejie rudens aaboli daarzaa...
Paldies par rudeni:)
Paldies par komentāru, prieks, ka izdevās garšīgs rudens! :)
DzēstPaldies par lielisko recepti. Sanāca vienkārši dievīga.!!!!
AtbildētDzēstMairita S. - paldies par atsauksmi, priecājos! :)
DzēstKika, saki lūdzu kā var dabūt no formas ārā tik perfektu kūku? Kur ir tas noslēpums?
AtbildētDzēstMairita S. - viss noslēpums ir formas ieeļļošanā un nobēršanā ar mannu. Skatīt augstāk komentārā Marikai Lejniecei :) Veiksmi! :)
DzēstLjoti laba receptiite
AtbildētDzēstcepu un cepshu PALDIES KIKA
Paldies, Evija, par atsauksmi! :)
DzēstMīkla baigi zeltena...ceru ka sanāks:)
AtbildētDzēstCeru, ka sanāca :)
DzēstŠovakar izcepu šo abolkuku , sanaca fantastiski garda !!! Loti viegla un pati mute kūst !!!
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi, priecājos! :)
DzēstPaldies par garšīgo recepti ābolkūkai! :)
AtbildētDzēstPaldies par atsauksmi! :)
DzēstNez kā sanāktu ābolu vietā likt svaigas upenes?
AtbildētDzēstJa garšo upenes, tad var pamēģināt eksperimentēt. :)
DzēstPirmo reizi izcepu, sanāca super! Tagad cepu otro reizi. ..:)
AtbildētDzēstPaldies, Sarmīte, par atsauksmi! Veiksmi! :)
DzēstLabdien!
AtbildētDzēstcik cm ir Jūsu veidne?
Labdien! Mana veidne ir 26cm liela.
DzēstVienkārši pasaka. �� paldies.
AtbildētDzēstCukuru gan nākošreiz bišķi, bišķi mazāk pielikšu (laikam man liela glāze :D), bet no kūkām turpmāk cepšu tikai šo! :)))))
GARDA GAN. UN VIRSAS GAROZIŅA MANĒJIEM. AIZGĀJA UZ URRĀ. TĀS DĒĻ VIEN ESOT GATAVI ŠO KŪKU ĒST. ĻOTI VIENKĀRŠA YN GARDA KŪKA.
AtbildētDzēstSveiki!!!
AtbildētDzēstMannna obligāti jāliek klat??