sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Vistas filejas plācenīši

Šo sulīgo un neapšaubāmi garšīgo vistas fileju plācenīšu recepti man iedeva vīramamma, no kuras, tāpat kā no savas mammas un vecmammas, esmu daudz ko iemācījusies un esmu par to pateicīga:)
Sastāvdaļas:
1 kg svaigas vistas filejas
1 liels sīpols
1 ēd.k. sinepju
4 ēd.k. majonēzes
3 ēd.k. kartupeļu miltu
2 olas
Sāls, pipari

Pagatavošana:
Vistas fileju sakapā mazos gabaliņos, bet nesamaļ (es parasti kapāju kombainā, bet ne līdz putras konsistencei). Sīpolu sasmalcina un pievieno filejai, pēc tam arī pārējās sastāvdaļas. Ja vēlas, var pievienot sasmalcinātus ķiplokus un/vai zaļumus. Visu liek bļodā ar vāku un marinē ledusskapī vismaz 1h, bet var atstāt arī uz visu nakti. Ar karoti liek piciņas uz pannas,  nedaudz saplacina un cep eļļā zeltaini brūnas.

Rezumē:
Šis ir lielisks veids, kā vistas fileju pagatavot nesausu, sulīgu un garšīgu. Šos plācenīšus var ēst ne tikai kā karsto gaļas ēdienu, bet arī gatavojot mājas hamburgerus - ar maizi, tomātiem, gurķiem, salātlapām un zaļumiem vai vienkārši likt uz maizes. Plācenīšus var cept arī kā uzkodu bumbiņas, kuras gatavas uzdur uz bambusa iesmiņiem kopā ar siera un dārzeņu gabaliņiem. Iesaku!



15 comments:

  1. kurā brīdī šeit piedalās ola? šķiet nepamanīju.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Skatīt pagatavošanas aprakstu->
      "Sīpolu sasmalcina un pievieno filejai, pēc tam arī pārējās sastāvdaļas."
      Olas arī pieder pie tām "pārējām sastāvdaļām", tāpat kā sinepes, majonēze un kartupeļu milti:)

      Dzēst
  2. Pgatavoju šos plācenīšus. bišķin par daudz piešāvu sīpolus, bet pamatā - ideāli. :)

    AtbildētDzēst
  3. Beidzot atradu, ko gribēju! Paldies! Viss iemarinēts un gaida vakaru:)

    AtbildētDzēst
  4. un šo arī es noteikti pamēģināšu :)

    AtbildētDzēst
  5. Mani mīļākie plācenīši :)

    AtbildētDzēst
  6. Sveika, vai kartupeļi milti ir tā pati kartupeļu ciete?

    AtbildētDzēst
  7. Ļoti patīkama recepte, kas lieliski sader kopā ar vairākiem lieliskiem, augstas kvalitātes vīniem.

    AtbildētDzēst