piektdiena, 2011. gada 16. decembris

Džeka Hansena melleņu un šokolādes mafini

Man jau šķiet, ka lielākā daļa rīdzinieku zin, kas ir dānis Džeks Hansens, bet ja nu tomēr kāds nezin, viņš ir mafinu kafejnīcas Muffins and More saimnieks. Es nekad nebiju pagaršojusi viņa ceptos mafinus. Kad mans vīrs ārstējās slimnīcā, pie manis ciemos 2 reizes atbrauca mammas māsa, kurai netālu no šīs tirgotavas bija kursi. Tā nu viņa pastāstīja par garšīgajiem mafiniem, bet otrreiz atbraucot atveda mazu pārsteigumu - skaistā dāvanu kastītē iesaiņotus dažādu pildījumu un lielumu mafinus, kuri bija ļoooti garšīgi! Atcerējos, ka gan Ievas Virtuvē, gan Dienas ēdienos bija Džeka Hansena mafinu recepte un zināju, ka noteikti tos kādreiz izcepšu un te nu tie ir. Tāds ir tas stāsts:)


Sāļie mafini

Ja jums ir mafinu formiņas, ir vērts izmēģināt izcept sāļos mafinus, kurus tikko ceptus var ēst brokastīs vai kā uzkodu starp ēdienreizēm vai ņemot līdzi uz darbu pusdienām.


trešdiena, 2011. gada 14. decembris

Cūkgaļas kotletes cepeškrāsnī

Atzīšos, cūkgaļas kotletes man nekad nav sanākušas tik garšīgas un sulīgas kā manai vecmammai vai kā, piemēram, gatavotas kafejnīcā. Pareizāk sakot, man tās nekad nav sanākušas ēdamas:D Vai nu ar apdegušām maliņām un jēlu vidiņu, vai nu sausas un negaršīgas. Turklāt no laukiem atvestā maltā cūkgaļa ir ļoti trekna, bet tādu es nevaru ieēst. Vienubrīd jau atteicos no domas, ka jebkad spēšu uzcept ēdamas kotletes. Tagad esmu atradusi veidu, kā kotletes uzcept bez nevienas taukvielas, turklāt bez nepārtrauktas stāvēšanas pie plīts.


otrdiena, 2011. gada 6. decembris

Torte Cielaviņa

Šī torte tapa par godu SAPa 6 gadu jubilejai (jo kas tad tā par jubileju bez tortes?) un tā sakrita ar manu vecāku - galveno degustatoru atbraukšanu ciemos. Ja jūs esat tie īstie tortes Cielaviņas fani, jums šī torte noteikti kaut vienreiz mūžā ir jāizcep! Un tad jums to pieprasīs cept arī turpmāk, jo mājas Cielaviņa gatavota no A-Z ir daudz gardāka par pirkto:)