Lapas

piektdiena, 2011. gada 16. decembris

Džeka Hansena melleņu un šokolādes mafini

Man jau šķiet, ka lielākā daļa rīdzinieku zin, kas ir dānis Džeks Hansens, bet ja nu tomēr kāds nezin, viņš ir mafinu kafejnīcas Muffins and More saimnieks. Es nekad nebiju pagaršojusi viņa ceptos mafinus. Kad mans vīrs ārstējās slimnīcā, pie manis ciemos 2 reizes atbrauca mammas māsa, kurai netālu no šīs tirgotavas bija kursi. Tā nu viņa pastāstīja par garšīgajiem mafiniem, bet otrreiz atbraucot atveda mazu pārsteigumu - skaistā dāvanu kastītē iesaiņotus dažādu pildījumu un lielumu mafinus, kuri bija ļoooti garšīgi! Atcerējos, ka gan Ievas Virtuvē, gan Dienas ēdienos bija Džeka Hansena mafinu recepte un zināju, ka noteikti tos kādreiz izcepšu un te nu tie ir. Tāds ir tas stāsts:)


Recepte no Dienas ēdienu 2.februāra numura (2011). Pie reizes arī Džeka Hansena īsais kurss mafinu cepšanā.

Sastāvdaļas:
2 lielas vai 3 mazas olas
275g miltu
175g cukura
125g mīksta sviesta (der arī margarīns, bet es nelietoju)
100ml 35% saldā krējuma (var izmantot arī 3,5% pienu)
1 tējk. vaniļas cukura
1,5 tējk. cepamā pulvera
Piedevas: šokolāde, svaigas vai saldētas ogas - dzērvenes, mellenes, upenes vai citas, kas garšo un atrodamas ledusskapī
Manas piedevas:
~65g (2/3) tumšās šokolādes tāfelītes, sakapātas nevienādos gabaliņos
Saldētas mellenes

Pagatavošana:
1.Vispirms mīkstu sviestu sagriež gabaliņos, pieber cukuru, sakuļ (ar mikseri vai kombainā). 2.Sviesta un cukura masā iesit olas un atkal sakuļ.
3.Atsevišķā traukā miltiem pieber vaniļas cukuru un cepamo pulveri, ar rokām samaisa. Berot uzreiz visas šīs sastāvdaļas sviesta, olu un cukura masā, tās sajauksies nevienmērīgi, un mafini nesanāks garšīgi.
4.Lēnām sviesta, olu un cukura masā caur sietu iesijā aptuveni trešdaļu miltu. Tie jāsijā, nevis jāber, jo sijājot tajos ieplūst gaiss, un mafini sanāks tādi, kādiem tiem jābūt - švammīgāki. Tad ar lāpstiņu visu samaisa. Svarīgi  nepārmaisīt, arī tad mafini nesanāks pufīgi, bet saplaks un būs cieti. Jāmaisa tikai tik ilgi, kamēr visi milti sajaukušies ar sviestu, ne ilgāk.
5.Pielej trešdaļu saldā krējuma, izmaisa. Tad pieber nākamo trešdaļu miltu, izmaisa. Pielej saldo krējumu, izmaisa. Un vēlreiz atkārto to pašu.
6.Mīklu sadala 2 daļās. Daļā mafinu masas ieber šokolādes drumslas, sajauc. Otru daļu atstāj tādu, kāda ir.
7.Ar konditorejas piltuvi vai vienkārši karoti iepilda mīklu mafinu formiņās. Svarīgi formiņas piepildīt tikai par 3/4, jo cepot mafini pūtīsies un kāps uz augšu.
8.Pilda masu formiņās un tiem mafiniem, kam nav klāt šokolādes, uzber un ar pirkstiem uzmanīgi un maigi iespiež mīklā vēlamās piedevas: šokolādi, ogas, banānu gabaliņus u.tml.
9.Liek uz plāts un cep iepriekš līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15-20 minūtes (es cepu 180 grādos 20-25min, jo 220 grādi manai plītij ir daudz par daudz).

Rezumē:
Mafini patiešām sanāca garšīgi un pufīgi. Ēdami arī nākamajā dienā, bet vislabāk tomēr uzreiz pēc cepšanas svaigi. Mums visiem vislabāk garšoja amerikāņu klasika - melleņu mafini, ar šokolādi bija nedaudz sausāki, bet arī labi. Pagatavošana vienkārša un recepte universāla, jo pildījumus te tiešām var likt pēc savas gaumes - augļus, ogas, riekstus, sukādes, šokolādi, krējumsieru. Un jo vairāk piedevu liek, jo mafini ir sulīgāki. Laba recepte!




38 komentāri:

  1. Tiešām ideāli Džeka Hansena mafini! Sen jau meklēju šādu recepti, vienmēr kaut kā pietrūka. Paldies!

    AtbildētDzēst
  2. Velejos vaicat cik daudz mafinu sanaca no sis pagatavotas masas?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Precīzi neatceros, varētu būt ~24 gab.

      Dzēst
    2. Recepte ir uz 12 mafiniem, ja cep standarta formaas :)

      Dzēst
    3. Sanāca ļoti garšīgi 20gb. Paldies!

      Dzēst
  3. Šo recepti zināju jau iepriekš,bet man visu laiku viņiem kaut kas pietrūka. Beidzot sapratu - man bija mazliet neprecīza darbību secība. Šodien izmēģināšu pēc šīs receptes un ceru,ka sanāks lieliski! :) Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Liels,liels,paldies! Keksiņi sanāca vienkārši dievīgi,tik pufīgi un gardi,liels paldies,Kika! :)

      Dzēst
    2. Priecājos līdz ar Tevi! Lai veicas arī turpmāk!:))

      Dzēst
  4. Paldies par jauko recepti! Mafini sanāca ĻOTI garšīgi! Paldies :)

    AtbildētDzēst
  5. Dieviigaakie mafini manaa muuzhaa !!!! Paldies !!
    Vini tieshaam ir perfekti :)

    AtbildētDzēst
  6. Paldies par recepti, majas nebija cepama pulvera( tadel liku sodu, kartupelu cieti un citronskabi) sanaaca puffigi un nenokritas..... tik nakamreiz maisishu ieksa ogas-sokoladi,lai nav tikai pa virsu.
    Vai izdosies rezultats ir atkarigs tikai no ta ja taisisiet lenam un pec instukcijaam :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi, tieši tā - instrukcijas ir svarīgas! :)

      Dzēst
  7. Paldies par recepti, Kika! Ļoti gardi sanāca :), vispār varu teikt, ka visas receptes, kuras esmu izmēģinājusi no Kikas lapas, ir perfektas!!!

    AtbildētDzēst
  8. Ļoti garda mafinu recepte, paldies!
    Iesaku to izmēģināt ar snikers pildījumu.
    Kad mīkla salieta formītēs, tajā iebērt nedaudz sīki sagrieztu snikers. Nenožēlosiet! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par komentāru! Snikers gan nav mana mīļākā šokolāde, bet kā variants ir labs! :)

      Dzēst
  9. Lai mafini ar snikeru nesanāk sausi, cepeškrāsnī ievieto katliņu ar ūdeni, kurš izgaro cepšanas laikā un nepadara tos sausus.

    AtbildētDzēst
  10. Arī mani mafini sanāca ļoti gardi! Šī noteikti būs mana mīļākā mafinu recepte!

    AtbildētDzēst
  11. Pēc šīs receptes sanāk izcili mafini!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es cepot šos fantastiskos maffinus klāt lieku gemosā nopērkamo termo šokolādi - tādus mazus lāses gabalīņus. Tad nesanāk sausi! Tad ir mmmmmmm

      Dzēst
  12. Pat man kā nekulināram mafini sanāca brīnišķīgi. Japs, patiešām laba recepte.

    AtbildētDzēst
  13. Ļoooti garšīgi sanāca!

    AtbildētDzēst
  14. Kika, man atdziestot saplaka. Kas varētu būt par vainu?

    AtbildētDzēst
  15. Paldies par recepti! Jau kuro reizi cepu un vienmēr tie sanāk ideāli. Gan tuvinieki, gan draugi novērtē. :)

    AtbildētDzēst
  16. Ļoti gardi mafini! Vislabākā no manis izmēģinātajām mafinu receptēm! Es piebēru klāt 2 ēd. kar. kakao, arī sanāca ļoti garšīgi! Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
  17. Uzcepu 3x. Par gardākajiem tika atzīti mafini ar upenēm, rūgto šokolādi un valriekstiem. Man labāk garšo mazliet apkaltuši, bet pārējiem - tikko no krāsns. Izmēģināju arī ar karamelizētu cukuru. Iznāca labi, ne tik sausi, mazliet smagnējāki - mitrāki, bet pazuda ar tādu pašu ātrumu, kā oriģinālās receptes mafini.

    AtbildētDzēst
  18. Vienmēr svētkos un nesvētkos izmantoju šo recepti! Liels paldies, ka padalījies!

    AtbildētDzēst