Lapas

svētdiena, 2012. gada 29. janvāris

Lieliskie šokolādes cepumi

Ideālās cepumu receptes meklējumos, šķirstīju savu cepumu grāmatu, un uzgāju vienu recepti, kura mani ieinteresēja. Sastāvā bija gan rozīnes, gan mandeles un valrieksti, gan šokolāde. Uzcepu vienu porciju, tomēr lielais piedevu daudzums man un pārējiem tā kā traucēja. Nākamajā reizē recepti nedaudz vienkāršoju, noņemot nost pienu, riekstus un rozīnes. Tā nu sanāca mani lieliskie cepumi, neko pielikt, neko atņemt:)


trešdiena, 2012. gada 25. janvāris

Šokolādes cepumi

Sagribējās uzcept kādus jaunus cepumus. Bradājoties pa neta dzīlēm uzgāju vienu interesantu recepti, kuru vajadzēja izmēģināt.


Ar sieru pildīti šampinjoni

Kad manā pastkastītē iekrita 4.janvāra Dienas Ēdienu numurs, visas 4 tajā esošās Jāņa Kaira receptes piesaistīja manu uzmanību. Kā pirmo uzcepu garšīgo pikanto siera maizi ar zaļumiem, tagad pienākusi kārta pildītajiem šampinjoniem.


Vistas filejas sacepums ar šampinjoniem

Vista, siers un sēnes, šķiet, ir mans mīļākais produktu garšu savienojums un šajā sātīgajā sacepumā vistas fileja sanāk maiga un sulīga.


pirmdiena, 2012. gada 16. janvāris

Auzu pārslu deserts

Šis deserts man ir zināms kopš maniem tīņa gadiem, kad kopā ar mammu to gatavojām dažādos svētkos. Kādā sarunā ar mammu atcerējos par šo desertu un sagribējās pagatavot. Vienkāršs, ātri pagatavojams, dekoratīvs un garšīgs saldais!


Pikantā siera maize ar zaļumiem

Žurnāls "Dienas Ēdieni" nebeidz mani pārsteigt ar vienkāršu, bet ļoti garšīgu ēdienu receptēm. Tāda bija arī pikantās siera maizes recepte 4.janvāra numurā, kura sanāca nesalīdzināmi gardāka par sāļajiem mafiniem. Un Jāņa Kaira receptes ir vienkārši brīnišķīgas (un lielākoties arī vienkāršas), tieši tās mani parasti uzrunā visvairāk.


trešdiena, 2012. gada 11. janvāris

Ātrā ciabatta jeb čabatiņa

Viens no maniem sapņiem saistībā ar virtuves lietām bija iemācīties cept mājās garšīgu maizīti bez maizes mašīnas, jo tādas man vienkārši nav. Tā kā čabata ir mana mīļākā maize, ļoti gribēju to iemācīties cept mājās. Pirms pāris gadiem uzcepu no nopērkamā gatavā maisījuma, bija ļoti garšīgi, tomēr gribēju mīklu iemācīties gatavot pati no A-Z. Atradu vienu ilgo cepšanas variantu un ātro. Sāku ar ātro, sanāca vienkārši ekselenti!:)