Lapas

piektdiena, 2012. gada 27. aprīlis

Tunča salāti

Šie ir kārtējie "iztukšojam ledusskapi" salāti. Tā kā bija nopirkusies bundžiņa konservēta tunča, nolēmu to sakombinēt ar svaigajiem dārzeņiem un olīvām, kā rezultātā izdevās varen garšīgi salāti.


Sastāvdaļas:
1/2 Iceberg salātu galviņas (var izmantot jebkurus, arī rukolu)
1/3 paprikas
6 ķirštomātiņi (cherry)
1/3 garā gurķa
1 bundžiņa konservēta sasmalcināta tunča eļļā
Kārtīga sauja melno olīvu bez kauliņiem
1 mazs sarkanais sīpols
1/3 citrona sula
Sāls, svaigi malti pipari, vidusjūras garšaugu maisījums

Pagatavošana:
Salātlapas noskalo un saplucina lielā šķīvī. Papriku sagriež strēmelītēs vai kubiņos, ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm, gurķi nomizo, sagriež pusškēlītēs. Visus dārzeņus kārto uz salātlapām.
Tunci izņem no bundžiņas un kārto uz dārzeņiem. Kompozīciju nobeidz ar olīvām un ripiņās vai sīki sagrieztu sīpolu.
Visam pāri pārslaka eļļu no tunča bundžiņas un citrona sulu. Pārkaisa ar sāli, pipariem un garšaugiem.

Rezumē:
Kad salātus pagaršoju uzreiz pēc fotogrāfēšanas, tiem kaut kas pietrūka. Izrādās, biju aizmirsusi pielikt sīpolu. Pēc tā pievienošanas salāti ieguva īstu, sabalansētu garšu. Nu ļoti garšīgi svaigie pavasara/vasaras salāti ar dažādām variācijām!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru