Cukini jeb mazo kabacīšu laiks rit pilnā sparā, un arī man no mammas laukiem kopā ar citiem lauku labumiem ienācās kārtējie mazulīši. Tad nu var izvērsties - var gatavot pašlaik populārāko bloga recepti kabaču pankūkas vai fantastisku Ratatouille manā versijā, uzcept gardu cukini un šampinjonu pīrāgu vai no lielajiem dārzeņiem - pildītus kabačus. Šoreiz no viena lielāka pagatavoju karbonādes, bet no diviem pārējiem - gardus un vienkāršus salātus, kuri man ir topā šozezon. Pats labākais, ka šo salātu variācijas ir tik dažādas, ka katrs atradīs savai gaumei piemērotāko.
otrdiena, 2014. gada 26. augusts
pirmdiena, 2014. gada 25. augusts
Mājas Serenāde
Vai atcerieties, kad blogā rakstīju par Dansukker Saldo meistarklasi ar talantīgo konditoru Jāni Kairi? Jā, tas bija jau gandrīz gadu atpakaļ, tomēr meistarklasē gatavotie ēdieni man vēl joprojām ir spilgtā atmiņā, un vienu no tiem - variāciju par Serenādi - esmu gatavojusi jau 2-3 reizes. Tā jau ir - latvieši nespēj palikt vienaldzīgi, kad piemin tādus gardumus kā Cielaviņa, Medus kūka, Kārums, Serenāde...utt.:) Serenādes konfektes (un arī Vētrasputns) ir vienas no manām mīļākajām kopš bērnības, un es biju ļoti priecīga, ka bija iespēja tās pagatavot meistarklasē, turklāt tas izrādījās ļoti vienkārši! Skatiet recepti un pārliecinieties paši!
otrdiena, 2014. gada 19. augusts
Bezrauga tomātu pica
Kurš gan nezin, kas ir pica? Plāna, bieza, pārlocīta; ar sieru, sēnēm, gaļu... Kad mūsmājās nolemjam gatavot picu, tai tiek veltīta gandrīz visa brīvdiena, jo mīkla jāgatavo, jāraudzē, tad jāsagatavo picas sastāvdaļas, jo katrs no mums ēd picu ar dažādiem pildījumiem - vienam garšo ar tomātu mērci, citam ar krējuma mērci, viens grib salami, otrs šķiņķi, viens grib tomātus, otrs sēnes utt. Mājās gatavota pica ir lielisks ģimeni apvienojošs pasākums, jo darbiņš atradīsies katram, arī mazākajam (piem. rullēt mīklu, sajaukt mērces sastāvdaļas, salikt uz picas desas un dārzeņu šķēlītes, uzkaisīt sieru). Kad mīkla tiek pagatavota un izveltnēta, tā tiek sadalīta 4 daļās, un katrs savu picu veido pats ar savu izvēlēto pildījumu. Bērni par šo darbību ir sajūsmā, jo viņi patstāvīgi var pieņemt lēmumu un būt noteicēji, kas būs picas pildījumā. Te nu jāpiebilst, ka parasti gatavojam klasisko rauga mīklas picu, taču bezrauga picas mīklu līdz šim nebiju gatavojusi. Šo bezrauga picas recepti noskatīju jau ļoti sen - pirms vairākiem gadiem, un jau toreiz nodomāju - ideāli - pica bez raudzēšanas un pat bez cepamā pulvera! Šovasar pēkšņi par to atcerējos, un nolēmu, ka pienācis laiks to beidzot pagatavot! Domāts - darīts!:)
Abonēt:
Ziņas (Atom)