Lai jūs nedomātu, ka es blogu pārpludinu tikai ar pīrādziņiem un smalkmaizītēm, te būs kaut kas veselīgāks.:)
Veselīgās, garšīgās, viegli marinētās bietes kombinācijā ar svaigo sieru un zaļajiem salātiem ir viens no maniem mīļākajiem garšu salikumiem. Ja vēl tiem pievieno sēkliņas un garšīgu mērci ar Parmezāna sieru - bauda garšas kārpiņām garantēta! Domājot par šo salātu ziemas versiju, iedomājos, ka sēkliņu vietā sātīgumam var pievienot veģetāriešu ļoti iecienītos turku jeb aunazirņus, kuri ir mani mīļākie pākšaugi jau kopš pirmās to pagaršošanas reizes.
pirmdiena, 2016. gada 25. janvāris
svētdiena, 2016. gada 24. janvāris
Rauga mīklas pīrādziņi un smalkmaizītes
Gatavojot šos pīrāgus un smalkmaizītes, jūsu virtuvē un istabās ienāks siltuma un mājīguma sajūta un fantastisks aromāts. Jau vismaz pāris gadus uz Ziemassvētkiem un Jāņiem mans mammucis no šīs receptes gatavo garšīgus, mīkstus pīrāgus un sulīgas smalkmaizītes. Nu recepte ir nonākusi manā blogā, tāpēc steidzu jūs ar to iepazīstināt!
sestdiena, 2016. gada 16. janvāris
Noskaidroti 30 labākie restorāni Latvijā 2015
Vēl pirms šī pasākuma pagājušā gada beigās Latvijas blogeri bija aicināti simboliski nobalsot par savu iecienītāko restorānu Latvijā, un, kā Tasty delfi var lasīt, blogeri izvēlējušies 10 labākos restorānus Latvijā 2015. gadā.
Pieaicinot kompetentu šefpavāru žūriju no ārvalstīm, trešo gadu pēc kārtas noskaidroti 30 labākie restorāni Latvijā, un es kā mediju pārstāve 13.janvārī tiku uzaicināta uz apbalvošanas apbalvošanas ceremoniju, kura notika A/s Aldaris alus darbnīcā.
Un tātad - "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2015" titulu jau trešo gadu pēc kārtas ieguvis restorāns "Vincents", otrajā vietā arī trešo gadu pēc kārtas ierindojies "Bibliotēka No.1 restorāns", bet godpilno trešo vietu ieņem jaunpienācējs - restorāns "Muusu".
Pieaicinot kompetentu šefpavāru žūriju no ārvalstīm, trešo gadu pēc kārtas noskaidroti 30 labākie restorāni Latvijā, un es kā mediju pārstāve 13.janvārī tiku uzaicināta uz apbalvošanas apbalvošanas ceremoniju, kura notika A/s Aldaris alus darbnīcā.
Un tātad - "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2015" titulu jau trešo gadu pēc kārtas ieguvis restorāns "Vincents", otrajā vietā arī trešo gadu pēc kārtas ierindojies "Bibliotēka No.1 restorāns", bet godpilno trešo vietu ieņem jaunpienācējs - restorāns "Muusu".
otrdiena, 2016. gada 12. janvāris
2015. gada rudens/ziemas jaunumi
Ir pienācis Jaunais Pērtiķa gads, ar ko es arī jūs visus apsveicu! Novēlu ne tikai ticēt saviem sapņiem, bet arī piepildīt tos! Gribēju pateikt lielu paldies visiem maniem atbalstītājiem, lasītājiem un sadarbības partneriem par interesanti un garšīgi piedzīvotu pagājušo gadu! Vēlu veiksmi arī turpmāk!
Pa šo laiku kopš pagājušās vasaras man ir iekrājušies daži bloga parādi, tāpēc šajā rakstā pastāstīšu par garšīgiem jaunumiem un notikumiem rudens/ziemas sezonā.
Sākšu ar to, ka man bija iespēja izmēģināt Floriol eļļas, kuras Floriol ražo ar dažādām garšām un piedevām. Par ļoti labām eļļām atzinu saulespuķu eļļu ar 5% olīveļļas piedevu un ikdienā lietojamo rapšu eļļu ar 5% olīveļļas piedevu. Īpašs prieks bija par to, ka rapšu eļļa ar 5% olīveļļas piedevu krāsnī ceptiem kartupeļiem deva īpaši kraukšķīgu un zeltainu garoziņu, turklāt kartupeļi izcepās ātrāk, nekā kartupeļi, kas apslacīti tikai ar rapšu eļļu. Tāpat mūsu ģimenei ļoti patika Floriol Premium klases eļļas ar dažādām piedevām - bazilika, citronu un bazilika, tomātu, ķiploku un bazilika, čilli, bazilika un tomātu. Caurspīdīgajā eļļas pudelēs garšaugu piedevas ir skaidri redzamas. Tās visas izmantoju salātu, ceptu dārzeņu vai kartupeļu gatavošanai, kuriem eļļas dod neparastāku garšu. Mana mīļākā eļļa viennozīmīgi ir ar bazilika piedevu - baziliks ir viens no maniem mīļākajiem garšaugiem. Garšaugu eļļas var izmantot ne tikai cepšanai, bet arī gaļas un dārzeņu marinēšanai, salātiem, pesto u.c. dārzeņu mērces pagatavošanai. Iesaku! Paldies Floriol un Saatchi Latvia!
Pa šo laiku kopš pagājušās vasaras man ir iekrājušies daži bloga parādi, tāpēc šajā rakstā pastāstīšu par garšīgiem jaunumiem un notikumiem rudens/ziemas sezonā.
Sākšu ar to, ka man bija iespēja izmēģināt Floriol eļļas, kuras Floriol ražo ar dažādām garšām un piedevām. Par ļoti labām eļļām atzinu saulespuķu eļļu ar 5% olīveļļas piedevu un ikdienā lietojamo rapšu eļļu ar 5% olīveļļas piedevu. Īpašs prieks bija par to, ka rapšu eļļa ar 5% olīveļļas piedevu krāsnī ceptiem kartupeļiem deva īpaši kraukšķīgu un zeltainu garoziņu, turklāt kartupeļi izcepās ātrāk, nekā kartupeļi, kas apslacīti tikai ar rapšu eļļu. Tāpat mūsu ģimenei ļoti patika Floriol Premium klases eļļas ar dažādām piedevām - bazilika, citronu un bazilika, tomātu, ķiploku un bazilika, čilli, bazilika un tomātu. Caurspīdīgajā eļļas pudelēs garšaugu piedevas ir skaidri redzamas. Tās visas izmantoju salātu, ceptu dārzeņu vai kartupeļu gatavošanai, kuriem eļļas dod neparastāku garšu. Mana mīļākā eļļa viennozīmīgi ir ar bazilika piedevu - baziliks ir viens no maniem mīļākajiem garšaugiem. Garšaugu eļļas var izmantot ne tikai cepšanai, bet arī gaļas un dārzeņu marinēšanai, salātiem, pesto u.c. dārzeņu mērces pagatavošanai. Iesaku! Paldies Floriol un Saatchi Latvia!
Abonēt:
Ziņas (Atom)