Ar maizes cepšanu mājās man ir īpašas attiecības. Man jau daudzus gadus ļoti patīk darboties ar maizes mīklas gatavošanu un cepšanu, tāpēc, kad ir īpašais noskaņojums, ik pa laiciņam mēdzu palutināt savējos ar mājās ceptu svaigu maizīti. Bērni īpaši iecienījuši mājās gatavotu Čabatiņu, kuru noēd ātri vien pēc gatavošanas. Rudzu formas maize, t.s., ķieģelītis mūsu ģimenē ir īpaši iemīļots, jo no tā mans vīrs gatavo fantastiskus rupjmaizes ķiploku grauzdiņus, kurus ar visiem ķiplokiem sākuši ēst arī bērni. Tā kā pēdējā laikā mūsu iecienīto NEsagriezto ķieģelīti vairs nevar nekur nopirkt, tad es nolēmu, ka šo maizi cepšu pati. Izvēlējos uzticamu recepti, un rezultāts bija pārsteidzoši labs!
Padalīšos ar vienu ātro vakariņu ideju, ko droši vien daudzi jau zin. Šo ļoti vienkāršo ēdienu var ātri pagatavot darbdienu vakaros, ilgākais laiks paies, uzvārot rīsus.